Somon din lemn de cedru cu sos de mure
Somon din scânduri de cedru cu sos de mure ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 29 g de proteine , 9 g de grăsimi și un total de 247 de calorii . Această rețetă servește 6. Pentru 3,75 USD per porție , această rețetă acoperă 24% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă de la Taste of Home necesită mure, sos de ardei chipotle, eșalotă și piper. 12 persoane au făcut această rețetă și ar face-o din nou. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 35 de minute . Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără gluten, fără lactate și pescatariană . În general, această rețetă câștigă un scor mare de 96% . Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete asemănătoare: Somon din lemn de cedru cu sos de ghimbir , Somon din lemn de cedru cu sos de mărar cu hrean și parmezan de somon din scânduri de cedru cu sos de reducere asiatică peste legume sotate juliane .
Instrucțiuni
Înmuiați scândurile pentru grătar în apă timp de cel puțin 1 oră.
Într-un robot de bucătărie, combinați murele, vinul, zahărul brun, mierea, sosul de ardei iute, 1/8 linguriță sare și 1/8 linguriță piper; se acopera si se proceseaza pana se omogenizeaza. Se strecoară și se aruncă semințele. Amestecați eșalota și usturoiul în sos; pus deoparte.
Puneți scândurile pe grătar la foc mediu-mare. Acoperiți și încălziți până când scândurile creează un fum ușor până la mediu și încep să trosnească, aproximativ 3 minute (acest lucru indică că scândurile sunt gata). Întoarce scândurile.
Presărați somonul cu sare și piper rămas.
Așezați pe scânduri. Gratar, acoperit, la foc mediu, timp de 12-15 minute sau pana cand pestele se fulge usor cu o furculita.
Vin recomandat: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner
Pinot Noir, Pinot Grigio și Gruener Veltliner sunt alegerile mele de top pentru pește. Peștele este la fel de divers ca și vinul, așa că este greu să alegi vinuri care se potrivesc cu fiecare pește. Un vin alb crocant, cum ar fi un pinot grigio sau un Grüner Veltliner, se va potrivi oricărui pește alb cu aromă delicată. Peștele cu carne, cu aromă puternică, cum ar fi somonul și tonul, poate face față chiar și unui vin roșu ușor, cum ar fi un pinot noir. Ai putea încerca Tobacco Road Pinot Noir, Vin. Recenzorilor le place destul de mult cu o evaluare de 5 din 5 stele și un preț de aproximativ 30 de dolari pe sticlă.
Tobacco Road Pinot Noir, Vin
Aromele de plăcintă cu cireșe, rodie și fructe de litchi sunt urmate de arome vibrante de dulceață de căpșuni, cu note de frișcă, cuișoare și condimente de scorțișoară. Acesta este un vin frumos, cu un acid strălucitor și o structură prietenoasă cu alimentele.