Rubarbă și gem de vanilie

Gemul de rubarbă și vanilie ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde cutia de rețete de condimente. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten, fără lactate și prietenoasă cu fodmap are 156 calorii, 1g de proteine, și 1g de grăsime pe porție. Această rețetă servește 10 și costă 2,79 USD pe porție. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră. Un amestec de suc de lămâie, zahăr gem, păstăi de vanilie și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. Acesta este adus la tine de BBC Good Food. Poate fi savurat oricând, dar este deosebit de bun pentru Ziua Mamei. Mulți oameni au făcut această rețetă, iar 458 ar spune că a lovit locul. În general, această rețetă câștigă o scor spoonacular destul de rău de 37%. Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum Gem De Vanilie Cu Portocale De Rubarbă, Rubarbă și gem de zmeură Roly-Poly cu sos de cremă de vanilie, și Gem De Rubarbă.
Instrucțiuni
Puneți o farfurie mică în congelator.
Puneți rubarba într-o tigaie de conservare sau cea mai mare cratiță cu zahărul și păstăile de vanilie înjumătățite.
Se încălzește ușor, amestecând, până se dizolvă tot zahărul, apoi se strecoară sucul de lămâie și se mărește focul.
Se fierbe aproximativ 10 minute, îndepărtând spuma pe măsură ce mergeți (fructele ar trebui să fie moi). Testați punctul de setare lingând puțin pe farfuria răcită. După 1-2 minute, împingeți degetul prin gem dacă suprafața se încrețește este gata, dacă nu, continuați să gătiți timp de 2 minute, testând între ele. (Sau dacă aveți un termometru de zahăr ar trebui să ajungă la 105C)
Odată ce gemul este gata, lăsați-l să se răcească timp de aproximativ 15 minute înainte de a-l pune în borcane sterilizate calde și sigilați. Se va păstra timp de 6 luni într-un loc răcoros și întunecat.