Pui Tandoori
Pui Tandoori ar putea fi doar Indian rețeta pe care o căutați. O porție conține 149 calorii, 3G de proteine, și 13g de grăsime. Această rețetă fără gluten și vegetariană servește 4 și costă 78 cenți pe porție. Mergeți la magazin și ridicați iaurt, turmeric măcinat, chimen măcinat și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. 2137 de oameni au făcut această rețetă și ar face-o din nou. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 41%. Acest scor este solid. Încercați Pui Aproape Tandoori, Pui Tandoori, și Pui Tandoori pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Încălziți uleiul într-o tigaie mică la foc mediu, apoi gătiți coriandrul, chimenul, turmericul, cayenne, garam masala și boiaua, amestecând des, până când sunt parfumate (aproximativ 2-3 minute).
Lăsați să se răcească complet.2
Bateți amestecul răcit de condimente-ulei în iaurt, apoi amestecați sucul de lămâie, usturoiul, sarea și ghimbirul.3
Tăiați tăieturi adânci (până la os) în 3-4 locuri pe bucățile de picior/coapsă. Faceți doar 2-3 tăieturi dacă utilizați tobe și coapse separate. Se acoperă puiul în marinată, se acoperă și se răcește cel puțin o oră (de preferință 6 ore), nu mai mult de 8 ore. 4 pregătiți grătarul astfel încât o parte să fie destul de fierbinte la foc direct, cealaltă parte să fie mai rece, nu la foc direct. Dacă folosiți cărbune, lăsați o parte a grătarului fără cărbuni, astfel încât să aveți o parte fierbinte și o parte mai rece. Dacă utilizați un grătar pe gaz, porniți doar jumătate din arzătoare. Folosiți clești pentru a șterge grătarele cu un prosop de hârtie înmuiat în ulei vegetal. Scoateți puiul din marinată și scuturați excesul. Vrei puiul acoperit, dar nu gloppy.
Puneți bucățile de pui pe partea fierbinte a grătarului și acoperiți. Gatiti 2-3 minute inainte de verificare. 5 întoarceți puiul astfel încât să fie maro (chiar și puțin carbonizat) pe toate părțile, apoi mutați-l în partea rece a grătarului. Acoperiți și gătiți cel puțin 20 de minute, până la 40 de minute (sau mai mult), în funcție de mărimea puiului și de temperatura grătarului. Puiul se face atunci când sucurile sale sunt limpezi.
Lăsați-l să se odihnească cel puțin 5 minute înainte de servire. De asemenea, este minunat la temperatura camerei sau chiar rece a doua zi.
Se servește cu naan și pâine plată indiană sau cu orez în stil Indian, cu raita pe bază de iaurt pe lateral.
Vin recomandat: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian funcționează foarte bine cu Chenin Blanc, Gewurztraminer și Riesling. Cel mai bun vin pentru mâncarea asiatică depinde de bucătărie și fel de mâncare - desigur - dar aceste albe acide se împerechează cu o serie de mese tradiționale, picante sau nu. Un vin pe care l-ați putea încerca este vinăria Good Hope Bush Vine Chenin Blanc. Are 5 din 5 stele și o sticlă costă aproximativ 14 dolari.
Vinăria Good Hope Bush Vine Chenin Blanc
Chenin este un strugure extrem de versatil, capabil să facă vinuri excelente în multe forme diferite, de la recolta târzie la vinul de paie până la cheninul clasic uscat și chiar M-ul. Acest exemplu este un Chenin Blanc uscat minunat de plin de viață, intens, fructat și frumos echilibrat. Aromele de mere verzi și piersică albă invită Palatul suculent, dar întins. O adâncime de fructe este ceea ce diferențiază acest vin. Arată o mare persistență a aromei și prospețimii care persistă pe gust mult timp după ce vinul a dispărut. Foarte individual, caracterul acestui vin îl face un însoțitor perfect pentru zilele calde de vară și serile lungi de balsam.