Gratinul de cartofi, mere și ceapă ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde colecția de garnituri. Pentru 93 cenți pe porție, această rețetă acoperă 9% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 278 calorii, 4G de proteine, și 12g de grăsime. Această rețetă servește 6. Un amestec de piper proaspăt crăpat, frunze de rozmarin, ceapă și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de aromată. Acesta este adus la tine de SippitySup. 19 persoane s-au bucurat că au încercat această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 30 de minute. În general, această rețetă câștigă o nu atât de remarcabil scor spoonacular de 35%. Încercați Gratin De Mere, Cartofi Și Ceapă, Gratin De Cartofi Cu Ceapă, și Gratin De Cartofi Și Ceapă pentru rețete similare.
Instrucțiuni
1
Preîncălziți cuptorul la 400 de grade F. topiți 3 linguri de unt într-o tigaie mare antiaderentă la foc mediu.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Unt
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie
Cuptor
2
Se adauga ceapa, rozmarinul si 2 lingurite de sare; saut pana cand ceapa este frageda si incepe sa se carmelizeze, aproximativ 20 de minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Rozmarin
Ceapă
Sare
3
Se toarnă apă și vin pentru a deglaza tigaia.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Apă
Vin
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie
4
Lăsați lichidul să fiarbă.
5
Se ia de pe foc, se lasă să se răcească aproximativ 5 minute.
6
Așezați cartofii, merele, restul de 1 linguriță de sare, piper și amestecul de ceapă răcit într-un castron mare; aruncați ușor pentru a combina.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Cartofi
Măr
Piper
Ceapă
Sare
Echipamente pe care le vei folosi
Bol
7
Transferați în vasul de copt de 13 x 9 x 2 inci, răspândind uniform. Acoperiți vasul cu hârtie pergament, apoi acoperiți cu folie, cu partea strălucitoare în jos.
Echipamente pe care le vei folosi
Hârtie De Copt
Tava De Copt
Folie De Aluminiu
8
Coaceți gratinul până când cartofii sunt fragede, aproximativ 45 de minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Cartofi
Echipamente pe care le vei folosi
Cuptor
9
Scoateți din cuptor, descoperiți și dollop untul rămas deasupra gratinului.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Unt
Echipamente pe care le vei folosi
Cuptor
10
Se presară cu pesmet.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Pesmet
11
Coaceți până când topurile și sucurile se bulează gros, cu aproximativ 20 de minute mai mult. Se poate face cu 6 ore înainte.
Echipamente pe care le vei folosi
Cuptor
12
Lăsați să stea descoperit la temperatura camerei. Reîncălziți, acoperit slab cu folie, în cuptor de 300 de grade F timp de 20 de minute.
Echipamente pe care le vei folosi
Folie De Aluminiu
Cuptor
13
Lăsați gratinul să stea cu 15 minute înainte de servire.