Etichetă: Sachertorte
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de desert, așa că încercați Cook the Book: Sachertorte. Această rețetă servește 12. Pentru 60 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 6% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 262 calorii, 5g de proteine, și 14g de grăsime. Câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 32 ar spune că a lovit locul. Un amestec de conserve de caise, unt, făină și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 25%. Acest scor este destul de rău. Încercați Gatiti cartea: PBJ, Gatiti cartea: Chili, și Gatiti cartea: oală fierbinte de somon pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Pentru a face torte, Preîncălziți cuptorul la 350 F. Unt două tigăi rotunde de tort de 8 inci sau pulverizați cu spray antiaderent. Căptușiți fundul tigăilor cu hârtie pergament. Praf cu făină și atingeți excesul.
Așezați ciocolata într-un vas termorezistent și puneți vasul peste o tigaie cu apă clocotită.
Se încălzește, amestecând ocazional, până când ciocolata este topită și netedă.
Scoateți vasul de pe foc și lăsați ciocolata să se răcească la temperatura camerei.
Într-un castron mare, bateți untul și 3/4 cană de zahăr cu un mixer electric până când este foarte ușor și pufos, aproximativ 3 minute. Bateți gălbenușurile pe rând, răzuind părțile laterale ale bolului, după cum este necesar. Bateți rachiul de caise și ciocolata răcită. Pune deoparte. Spălați și uscați bătătoarele.
Într-un alt castron mare, bateți albușurile cu restul de 1/4 zahăr până formează vârfuri moi. Se amestecă 1/3 din albii bătuți în amestecul de ciocolată pentru a-l ușura, apoi se pliază cu grijă în albii rămași până rămân doar câteva dungi de alb.
Presărați 1/2 cană de făină peste aluat și pliați până se încorporează. Repetați cu restul de 1/2 cană de făină.
Împărțiți aluatul între cele două tigăi de tort și coaceți până când sunt umflate o scobitoare introdusă în centru iese curată, aproximativ 20 de minute.
Scoateți prăjiturile din cuptor și lăsați-le să se răcească pe o grătar timp de 15 minute. Rulați un cuțit în jurul marginii fiecărei tigaie și inversați fiecare tort peste o farfurie. Îndepărtați hârtia pergament.
Pentru a face glazura, aduceți conservele de caise și rachiul de caise la fiert într-o cratiță medie la foc mediu. Reduceți căldura la foc mic și gătiți până când amestecul este îngroșat, aproximativ 5 minute.
Se ia de pe foc și se lasă deoparte.
Așezați un strat de torte pe o farfurie căptușită cu două bucăți de hârtie de ceară (aliniați-le astfel încât fiecare bucată să acopere jumătate din farfurie și să se suprapună ușor în mijloc).
Întindeți stratul de torte cu 1/2 amestecul de gem de caise. Se acoperă cu stratul de torte rămas și se întinde cu amestecul de gem rămas.
Lăsați să stea în timp ce faceți glazura de ciocolată.
Așezați ciocolata tocată într-un vas mic de amestecare.
Încălziți smântâna grea într-o cratiță mică la foc mic până ajunge la foc mic.
Se toarnă peste ciocolată și se lasă să stea 2 minute, apoi se amestecă până se omogenizează. Se amestecă untul până se omogenizează. Se amestecă rachiul de caise.
Turnați imediat glazura peste tort. Folosind o spatulă offset, neteziți glazura peste partea superioară și laterală a tortei, asigurându-vă că o acoperiți complet. Dați la frigider tortul până când glazura este setată, aproximativ 1 oră. Trageți ușor foile de hârtie de ceară de sub ea, tăiați-le în pene subțiri și serviți.
Notă: înlocuiți marmelada de portocale cu gemul de caise și lichiorul de portocale cu rachiul de caise.