Clementine Caramelizate
Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten, fără lactate și prietenoasă cu fodmap are 242 calorii, 1g de proteine, și 0g de grăsime pe porție. Această rețetă servește 6 și costă 2,22 USD pe porție. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. Dacă aveți la îndemână Clementine, zahăr, lichior și alte câteva ingrediente, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 30%. Acest scor nu este atât de extraordinar. Încercați Clementine Caramelizate, Varză roșie mulată cu Clementine, și Clementine conservate cu miere pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Slăbiți segmentele fiecărei clementine din partea superioară fără a vă desprinde de capătul tijei.
Se presară lichior. Capac; frigider 30 de minute. Pentru a începe sosul, aduceți 1/3 cană zahăr, suc de lămâie și 1/3 cană apă la fiert într-o cratiță mică la foc mediu. Se fierbe la foc mic, amestecând, până când lichidul este limpede.
Se ia de pe foc; pus deoparte. Tapetați foaia de copt cu folie. Pentru a face cioburile, amestecați restul de 2/3 cană de zahăr și 1/4 cană de apă într-o cratiță medie la foc mediu până când zahărul este umezit. Aduceți la fierbere, spălând părțile laterale ale tigaiei cu o perie înmuiată în apă rece, până când siropul capătă o culoare aurie caramel.
Se toarnă jumătate de caramel pe foaia de copt; puneți deoparte aproximativ 30 de minute pentru a se întări. Pentru a termina sosul, adăugați sirop de zahăr-lămâie în caramelul rămas în tigaie. Se fierbe, amestecând des, până se dizolvă caramelul.
Se transferă într-un castron; se răcește 15 minute.
Se toarnă peste Clementine. Capac; frigider cel puțin 2 ore. Rupeți caramelul întărit în cioburi; depozitați într-un recipient etanș până când este gata de servire. Înainte de servire, garnisiți fructele cu cioburi de caramel și semințe de rodie.
Vezi analiza datelor nutriționale a acestei rețete "