Chifle de fulgi de ovaz cu bacon-ceapa
Chiflele de ovăz cu șuncă și ceapă necesită aproximativ 1 oră și 5 minute de la început până la sfârșit. Această rețetă face 36 de porții cu 146 de calorii, 4 g de proteine și 5 g de grăsime fiecare. Pentru 21 de cenți per porție, această rețetă acoperă 5% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă este plăcută de 1 bucătari și bucătari. Un amestec de ou, fâșii de bacon, sare și o mână de alte ingrediente este tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Funcționează bine ca o pâine. Vă este adus de Taste of Home. Cu un scor de 19%, acest fel de mâncare nu este atât de uimitor. Utilizatorilor cărora le-a plăcut această rețetă le-au plăcut și Chiflele cu șuncă și ceapă, Don't Go Bacon My Heart: Chifle lipicioase cu șună Bourbon-Maple și Chifle cu ceapă și muștar.
Instrucțiuni
Într-o tigaie mare, gătiți baconul la foc mediu până devine crocant. Folosind o lingură cu fantă, scoateți pe prosoape de hârtie pentru a se scurge.
Căleți ceapa în picături; se scurge si se pune deoparte.
Între timp, într-o cratiță mică, aduceți apa și laptele până la fiert. Într-un castron mare, turnați lichid clocotit peste ovăz.
Se adauga melasa, uleiul si sarea.
Lăsați să stea până când amestecul se răcește la 110°-115°, amestecând din când în când.
Într-un castron mare, dizolvați drojdia și 1 lingură de zahăr brun în apă caldă.
Adauga baconul, ceapa, amestecul de fulgi de ovaz, oul, faina integrala, 3-1/2 cani de faina de paine si zaharul brun ramas. Bate până se omogenizează. Se amestecă suficientă făină rămasă pentru a forma un aluat moale (aluatul va fi lipicios).
Se intoarce pe o suprafata infainata; framanta pana se omogenizeaza si elastic, aproximativ 6-8 minute.
Se pune intr-un vas uns cu unt, intorcand o data pentru a unge blatul. Se acoperă și se lasă la crescut într-un loc cald până se dublează, aproximativ 1 oră.
Loviți aluatul în jos. Se intoarce pe o suprafata usor infainata; împărțiți în 36 de bucăți. Modelați fiecare într-o minge.
Așezați 2 inchi una de alta pe foi de copt unse. Acoperiți și lăsați să crească până se dublează, aproximativ 30 de minute.
Coaceți la 375° timp de 12-15 minute sau până când se rumenesc. Se răcește timp de 1 minut înainte de a le scoate din tigăi pe gratele de sârmă.