Carré de miel cu crustă de mentă
Costele de miel în crustă de mentă se prepară aproximativ 50 de minute de la început până la sfârșit. Această rețetă este pentru 4 persoane și costă 3,88 USD per porție. Acest fel principal are 423 de calorii , 27 g de proteine și 28 g de grăsimi per porție. 28 de persoane au considerat această rețetă gustoasă și sățioasă. Este oferită de Allrecipes. Dacă aveți la îndemână sare și piper, ulei de măsline extravirgin, sare și piper măcinat și alte câteva ingrediente, o puteți prepara. Per total, această rețetă obține un scor solid de 78% . Rețete similare sunt Costele de miel la grătar cu salată de paste cu legume crude , Costele de miel cu pătrunjel șiChiftele de miel condimentate cu sos de iaurt cu lămâie și mentă .
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius (400 de grade Fahrenheit).
Acoperiți o tavă de copt cu folie de aluminiu.
Fierbeți frunzele de mentă într-o oală cu apă clocotită timp de aproximativ 10 secunde.
Transferați frunzele de mentă într-un bol cu apă cu gheață; înmuiați-le timp de 30 de secunde, scurgeți-le și stoarceți-le.
Combinați menta opărită cu usturoiul, uleiul de măsline, pesmetul, sarea, piperul negru și ardeiul cayenne într-un robot de bucătărie sau blender. Mixați timp de 20 până la 30 de secunde până când compoziția devine fină și sfărâmicioasă.
Transferați amestecul de mentă într-un bol mare; încorporați brânza Parmigiano-Reggiano și puneți deoparte.
Combinați 1/4 cană de muștar Dijon și 2 lingurițe de miere într-un bol mic, puneți deoparte.
Combinați uleiul de măsline extravirgin, oțetul de orez, 2 lingurițe de miere, 1 linguriță de muștar Dijon, sarea și piperul negru într-un borcan cu capac. Agitați energic vinegreta până se omogenizează, aproximativ 30 de secunde. Puneți vinegreta deoparte.
Tăiați fante de 1,2 până la 2,5 cm între fiecare os al coastelor de miel pentru a asigura că carnea se rumenește uniform.
Condimentați fiecare raft cu sare și piper negru pe toate părțile.
Încălziți uleiul vegetal într-o tigaie la foc mare. Rumeniți fiecare coastă de miel timp de 2-3 minute pe fiecare parte.
Transferați coastele de miel pe tava de copt căptușită cu folie de aluminiu.
Ungeți fiecare raft cu amestecul de muștar și miere.
Presărați amestecul de mentă peste partea de sus și pe lateralele fiecărui raft.
Coaceți în cuptorul preîncălzit până se rumenește deasupra și se rumenește mediu în centru, aproximativ 20 de minute. Un termometru cu citire instantanee introdus în centru ar trebui să indice între 52 și 54 de grade Celsius (125 și 130 de grade Fahrenheit).
Scoateți din cuptor și lăsați mielul să se odihnească 10 minute înainte de servire, stropit cu vinegretă de miere și muștar.