Zucchini Rice Gratin
Nevoie de o garnitură fără gluten? Gratinul de orez cu dovlecei ar putea fi o rețetă spectaculoasă de încercat. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 11g de proteine, 29G de grăsime, și un total de 392 calorii. Această rețetă servește 4. Pentru $1.59 pe portie, această rețetă acoperă 16% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. Mergeți la magazin și ridicați dovlecei, căței de usturoi, ulei de măsline și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 25 de ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 51%. Acest scor este solid. Rețete similare includ Zucchini Rice Gratin, Zucchini Și Orez Gratinat, și Dovlecei Și Orez Brun Gratinat.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 450 F cu rafturi în treimi superioare și inferioare.
Gatiti orezul conform instructiunilor pachetului.
În timp ce orezul gătește, aruncați dovleceii cu 1 lingură de ulei și 1/2 linguriță de sare într-o tigaie superficială. Aruncați roșiile cu 1/2 lingură de ulei și 1/4 linguriță de sare într-o altă tigaie.
Prăjiți dovleceii în treimea superioară a cuptorului și roșiile în treimea inferioară, întorcând legumele o dată la jumătatea prăjirii, până când sunt fragede și aurii, aproximativ 10 minute pentru roșii; 20 de minute pentru dovlecei. Lăsați cuptorul pornit.
Între timp, gătiți ceapa și usturoiul cu 1/2 linguriță de sare în 2 linguri de ulei într-o tigaie mare și grea, acoperită, la foc mic, amestecând ocazional, până când este foarte fragedă, 15 până la 20 de minute.
Se amestecă împreună amestecul de ceapă, orez fiert, ouă, cimbru, 1/4 cană brânză, 1 lingură ulei, 1/4 linguriță sare și 1/2 linguriță piper.
Întindeți jumătate din amestecul de orez într-un vas de copt superficial de 2 litri, apoi acoperiți cu jumătate de dovlecel.
Întindeți amestecul de orez rămas peste dovlecei, apoi acoperiți cu dovleceii rămași. Se acoperă cu roșii și se stropesc cu restul de 2 linguri de ulei, apoi se presară cu 1/4 cană de brânză rămasă.
Coaceți în treimea superioară a cuptorului până se fixează și se rumenesc, aproximativ 20 de minute.