Varza de Bruxelles si gratin de conopida
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de garnituri, așa că încercați Gratinul de Varză de Bruxelles și Conopidă. Această rețetă servește 8 și costă 1,1 USD per porție. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 9 g de proteine, 9 g de grăsimi și un total de 187 de calorii. Vă este adus de Taste of Home. 1 persoană a considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 55 de minute. Dacă aveți la îndemână jumătate de smântână, varză de Bruxelles, căței de usturoi și alte câteva ingrediente, o puteți face. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor slinguritic de 46%, care este solid. Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum Varza de Bruxelles crocantă și gratinul de conopidă, Gratinul de varză de Bruxelles și Gratinul de varză de Bruxelles.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 375°.
Puneți conopida și varza de Bruxelles într-o cratiță mare și acoperiți cu apă. Se aduce la fierbere. Acoperiți și gătiți 2-3 minute sau până când devine crocant; scurgere.
Între timp, într-o tigaie mare, gătiți baconul la foc mediu până devine crocant.
Scoateți pe prosoape de hârtie cu o lingură cu fantă; se scurge, rezervând picuraturile.
Căleți ceapa și usturoiul în picături până se înmoaie. Se amestecă făina până se omogenizează; se adauga treptat laptele, smantana, sare si piper. Se aduce la fierbere; gatiti si amestecati 2 minute sau pana se ingroasa.
Se amestecă amestecul de conopidă și baconul.
Transferați într-un 2-1/2-qt uns. vas de copt. Acoperiți și coaceți 15 minute.
Combinați pesmetul și amestecul de brânză. Descoperiți legumele; se presară cu amestec de pesmet.
Coaceți, descoperit, 15-20 de minute sau până când se rumenesc.