Tort Topit De Ciocolată-Caramel
Tortul topit cu ciocolată-Caramel ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde cutia de rețete de desert. Pentru 100 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 7% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă face 8 porții cu 563 calorii, 5g de proteine, și 28G de grăsime fiecare. 1 persoană a considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Este adus la tine de retetele mele. Un amestec de zahăr pudră, unt, zahăr granulat și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 18%, ceea ce nu este atât de minunat. Rețete similare includ Tort De Ciocolată Topită Cu Umplutură De Caramel, Tort de ciocolată topită cu umplutură de Caramel, și Tort De Ciocolată Fierbinte.
Instrucțiuni
Într-un castron așezat peste o tigaie cu apă abia fierbinte (fundul vasului nu trebuie să atingă apa), amestecați ciocolata până se topește și se omogenizează.
Scoateți tigaia de pe foc, dar lăsați vasul peste apă pentru a menține ciocolata caldă.
Într - o tigaie de 3 până la 4 litri la foc mediu, amestecați 2 căni de zahăr granulat în 1 cană de apă până când zahărul este dizolvat. Creșteți căldura la mare și fierbeți fără a amesteca până când amestecul are o culoare caramel profundă, 15 până la 20 de minute. Când zahărul începe să se rumenească în jurul marginilor tigaiei, rotiți ușor tigaia pentru a vă asigura că amestecul se caramelizează uniform.
Se ia de pe foc și se adaugă imediat smântână și unt; bateți până se omogenizează.
Scoateți 1 cană de sos de caramel și rezervați.
Scoateți ciocolata din peste apă și amestecați gălbenușurile de ou, apoi amestecați amestecul în caramel în tigaie.
Într-un castron, cu un mixer la viteză mare, bateți albușurile cu restul de 2 linguri de zahăr doar până se formează vârfuri moi. Îndoiți o treime din albușurile de ou în amestec de ciocolată, apoi pliați ușor în albușurile rămase până când nu rămân dungi. Răzuiți amestecul într-o tigaie de tort de 8 inci cu unt și făină.
Coaceți într-un cuptor obișnuit sau cu convecție de 325 până când o frigăruie de lemn introdusă la 2 inci de partea laterală a tigaiei iese curată, dar centrul tortului este încă umed, 20 până la 25 de minute.
Se răcește tortul în tigaie pe un suport timp de 5 minute, apoi se rulează un cuțit între tort și marginea tigaiei. Inversați tortul pe o farfurie, apoi așezați o altă farfurie deasupra și inversați pentru a întoarce tortul în poziție verticală. Se pudrează cu zahăr pudră și se servește cald (Vezi notele) cu sos de caramel rezervat.