Tort De Castane Maghiare
Reteta tort de castane maghiare este gata în aproximativ 45 de minute și este cu siguranță un minunat fără gluten opțiune pentru iubitorii de mâncare din Europa de Est. Această rețetă servește 8. Pentru $ 2.46 pe portie, această rețetă acoperă 11% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 13g de proteine, 35g de grăsime, și un total de 534 calorii. 255 de persoane au făcut această rețetă și ar face din nou. Dacă aveți ciocolată dulce, castane, sare și alte câteva ingrediente la îndemână, o puteți face. Este adus la tine de Toțiretete. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 42%. Acest scor este bun. Rețete similare includ Tort De Castane Maghiare, Tort de orez inspirat din Ungaria, și Baruri De Tort Cu Mousse De Ciocolată Maghiară.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 350 grade F (175 grade C). Aliniați fundul unei tigaie cu formă de arc unsă de 9 inci cu hârtie pergament. Apoi ungeți hârtia pergament.
Într-un robot de bucătărie, curățați castanele cu untul și romul, răzuind părțile laterale, până când amestecul este neted.
Adăugați ciocolata dulce-amară topită și amestecați amestecul până când se combină bine. Cu motorul pornit, adăugați gălbenușurile, câte 1 pe rând, și transferați amestecul într-un bol mare.
Într-un bol cu un mixer electric bateți albușurile cu sarea până când țin vârfuri moi, adăugați zahărul, puțin câte puțin, bătând și bateți bezea până când ține vârfuri rigide.
Bateți aproximativ un sfert din bezea în amestecul de ciocolată pentru a o ușura și pliați în bezea rămasă ușor, dar bine.
Turnați aluatul în tigaia pregătită și neteziți blatul.
Coaceți tortul în mijlocul unui cuptor de 350 grade F (175 grade C) timp de 45 până la 55 de minute sau până când un tester iese cu firimituri aderente la el și partea superioară este crăpată.
Lăsați tortul să se răcească în tigaie pe un suport timp de 5 minute, îndepărtați partea laterală a tigaiei și răsturnați tortul pe un alt suport.
Scoateți partea inferioară a tigaiei, răsturnați torta pe un suport și lăsați-o să se răcească complet. (Tortul va cădea pe măsură ce se răcește.)
Pentru a face glazură: puneți 6 uncii de ciocolată tocată mărunt într-un bol mic, într-o cratiță aduceți 1/2 cană de smântână la fiert și turnați-o peste ciocolată. Se amestecă amestecul până când ciocolata se topește și glazura este netedă și se amestecă în 1 lingură de rom. Scufundați fiecare castan confiat pe jumătate în glazură pentru a-l acoperi parțial, transferați castanele într-o tavă acoperită cu folie și lăsați-le să se așeze.
Răsturnați tortul pe un suport setat pe hârtie de ceară, turnați glazura peste el, netezind glazura cu o spatulă și lăsând excesul să picure pe lateral și lăsați tortul să stea 2 ore sau până când glazura este setată.
Transferați tortul cu grijă pe o farfurie de servire și garnisiți-l cu castanele acoperite.
Faceți frișca chiar înainte de a servi tortul: într-un bol răcit cu bătătoare răcite bateți 1 cană de smântână grea până când ține vârfuri moi, bateți în cele 2 linguri de zahăr și 1 lingură de rom și bateți amestecul până când ține vârfuri rigide. Îndoiți castanele confiate tocate.
Serviți tortul cu frisca.