Tartă proaspătă de portocale cu crustă de alune
Tarta proaspătă de portocale cu crustă de alune ar putea fi doar desertul pe care îl căutați. Pentru 55 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 8% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 387 calorii, 7g de proteine, și 18g de grăsime. Această rețetă servește 8. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Nu mulți oameni au făcut această rețetă și 1 ar spune că a ajuns la fața locului. Un amestec de ouă, suc de portocale, alune și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Cu o lingură scor de 24%, acest fel de mâncare nu este atât de excelent. Rețete similare includ Tarta De Afine Cu Crusta De Alune, Tarta de ciocolata cu crusta de paine scurta de alune, și Tartă proaspătă de smochine și alune.
Instrucțiuni
Presărați gelatina peste 1 lingură de apă într-un castron mic.
Lăsați să stea 10 minute pentru a se înmuia.
Combinați zahărul, 2 linguri de coajă de portocală și coaja de lămâie într-un bol metalic mediu. Folosind vârful degetelor, frecați ingredientele împreună până când zahărul este umezit.
Adăugați ouăle; bateți până se omogenizează.
Așezați vasul peste cratița cu apă clocotită (nu lăsați fundul vasului să atingă apa); bateți constant până când amestecul se îngroașă și termometrul introdus în amestec înregistrează 180 de litri F, aproximativ 5 minute.
Se adaugă amestecul de gelatină și se amestecă până se dizolvă. Se strecoara amestecul de portocale in blender; se lasa sa se raceasca pana cand termometrul introdus in amestec Inregistreaza 140 F, aproximativ 10 minute.
Cu blenderul în funcțiune, adăugați unt la temperatura camerei 2 bucăți la un moment dat și procesați până la amestecare. Continuați să amestecați 3 minute mai mult.
Transferați umplutura în castron; se amestecă în restul de 2 lingurițe de coajă de portocală. Acoperiți și răciți peste noapte.
Unt tigaie pătrată de 9 inci cu fund detașabil. Se macină fin făina, zahărul, nucile și sarea în procesor.
Adăugați unt și tăiați folosind viraje pornite/oprite până când amestecul seamănă cu făina grosieră.
Adăugați gălbenușul de ou și amestecați folosind viraje pornite/oprite doar până se formează aglomerări umede (nu lăsați aluatul să formeze bilă). Apăsați aluatul pe părțile inferioare și în sus ale tigaiei pregătite (crusta va avea o grosime de aproximativ 1/4 inch). Folosind degetul mare, Apăsați în jurul părților laterale pentru a extinde crusta la 1/4 inch deasupra marginii tigaiei. Se răcește 1 oră.
Preîncălziți cuptorul la 375 F.
Coaceți crusta până la maro auriu, aproximativ 20 de minute. Crusta rece complet pe raft. (Crusta poate fi făcută cu 1 zi înainte. A se păstra etanș la temperatura camerei.)
Se amestecă umplutura portocalie pentru a slăbi. Lingură suficientă umplutură portocalie răcită în crustă pentru a umple complet. Se răcește tarta cel puțin 1 oră și până la 4 ore.
Garnisiți cu felii de portocale de sânge confiate.
Stropiți portocalele cu puțin sirop.