Supă de cartofi de usturoi prăjită cu somon afumat
Supa de cartofi de usturoi prăjită cu somon afumat ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde cutia de rețete de supă. Această rețetă fără gluten și pescatarian servește 5 și costă $2.04 pe portie. O porție conține 321 calorii, 10g de proteine, și 22g de grăsime. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Dacă aveți la îndemână morcov, ceapă, ceapă verde și alte câteva ingrediente, o puteți face. Acesta va fi un hit la dvs Toamna eveniment. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 20 de minute. Este adus la tine de Allrecipes. Cu o lingură scor de 46%, acest fel de mâncare este solid. Rețete similare sunt Prajituri De Cartofi Cu Somon Afumat Cu Crema De Usturoi, Frigarui Aperitiv De Cartofi Prăjiți Și Somon Afumat, și Fenicul-supa de cartofi cu somon afumat.
Instrucțiuni
Preîncălziți un cuptor la 375 grade F (190 grade C).
Tăiați partea superioară a capului de usturoi pentru a expune cuișoarele, tăind aproximativ 1/4 inch din partea superioară a fiecărui cățel. Poate fi necesar să tăiați cuișoare individuale de-a lungul părților laterale ale capului.
Periați cuișoarele tăiate cu 1 lingură de ulei de măsline, apoi cuibăriți capul într-o bucată de folie de aluminiu.
Coaceți în cuptorul preîncălzit până când cuișoarele sunt fragede și rumenite frumos, aproximativ 25 de minute.
Scoateți usturoiul prăjit din cuptor, deschideți folia și lăsați să se răcească ușor. Când usturoiul este suficient de rece pentru a fi manevrat, tăiați capetele în jumătate orizontal, astfel încât toți cuișoarele să fie expuse. Strângeți ambele jumătăți pentru a elibera cuișoarele prăjite într-un castron mediu.
În timp ce usturoiul se prăjește, încălziți restul de 1 lingură de ulei de măsline într-o cratiță mare. Se amestecă ceapa și morcovul și se gătește, amestecând, până se înmoaie, aproximativ 5 minute.
Se toarnă bulionul de pui în cratiță și se adaugă cartofii, rozmarinul și cimbru. Aduceți supa la foc mic la foc mediu și gătiți până când cartofii sunt fragede, aproximativ 20 de minute.
Scoateți aproximativ 1/2 din cartofi din oală și rezervați.
Așezați căței de usturoi prăjiți într-un blender și adăugați supa, umplând ulciorul nu mai mult de jumătate plin. Țineți apăsat capacul blenderului cu un prosop de bucătărie pliat și porniți cu atenție blenderul, folosind câteva impulsuri rapide pentru a pune conținutul în mișcare înainte de a-l lăsa să ruleze. Pureați supa, în loturi, până se omogenizează.
Se toarnă într-o oală curată. Alternativ, puteți folosi un blender cu băț și puteți purifica supa chiar în oala de gătit.
Se amestecă cuburile de cartofi rezervate, smântâna grea și somonul afumat în supa de piure și se aduce la foc mic.
Se servește, fierbinte, cu un strop de ceapă verde.