Sos De Vanilie-Caramel
Sosul de vanilie-Caramel ar putea fi doar sosul pe care îl căutați. Această rețetă fără gluten și vegetariană servește 6 și costă 70 de cenți pe porție. O porție conține 254 calorii, 0g de proteine, și 15g de grăsime. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Mergeți la magazin și ridicați fasole de vanilie, smântână grea, zahăr și alte câteva lucruri pentru a o face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 20 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 7%. Acest scor este foarte rău (dar încă fixabil). Rețete similare sunt Sos De Caramel Bourbon De Vanilie, Sare De Mare Și Sos De Caramel De Fasole De Vanilie, și Vanillan Apple Crisp cu sos de Caramel.
Instrucțiuni
Într-o cratiță mică, combinați smântâna, untul și fasolea de vanilie și semințele. Se aduce la foc mic, apoi se ia de pe foc.
Într-o cratiță grea, medie, gătiți siropul de porumb la foc moderat până la barbotare.
Se presară în 1/4 cană de zahăr și se gătește, amestecând doar până când marginile încep să devină un chihlimbar deschis, aproximativ 2 minute. Repetați cu zahărul rămas, adăugând câte 1/4 cană odată. Odată ce s-a adăugat tot zahărul, gătiți amestecul de sirop de porumb până se formează un caramel mediu-chihlimbar, amestecând și învârtind tigaia, aproximativ 5 minute.
Scoateți caramelul de pe foc și adăugați cu grijă amestecul de smântână. Gatiti caramelul la foc moderat, amestecand frecvent pana cand orice zahar intarit se topeste si caramelul clocoteste, 2 pana la 3 minute.
Lăsați să se răcească ușor, apoi bateți în apă.
Scoateți boabele de vanilie și serviți cald sau la temperatura camerei.