Somon pocat cu sos de miere-muștar
Somonul poșat cu sos de miere-muștar este un fără gluten, fără lactate și pescatarian rețetă cu 8 porții. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 11g de proteine, 5g de grăsime, și un total de 108 calorii. Pentru $1.47 pe portie, această rețetă acoperă 10% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă de la Betty Crocker are 5 fani. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore și 35 de minute. Un amestec de capere, file de somon, ceapă și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. În general, această rețetă câștigă o scor spoonacular bun de 71%. Încercați Somon pocat cu sos de miere-muștar, Somon fiert cu sos de muștar, și Somon fiert cu un sos de muștar-mărar pentru rețete similare.
Instrucțiuni
În tigaie de 10 sau 12 inci, încălziți apa, felii de lămâie, felii de ceapă, crenguțe de pătrunjel, 1/2 linguriță sare și piperul până la fierbere. Se fierbe 3 minute. Reduceți căldura la mediu-scăzut.
Adăugați somon, cu pielea în jos. Acoperiți și gătiți 5 până la 6 minute sau până când somonul se fulgi ușor cu furculița.
Scoateți somonul din lichid în tigaie. Se răcește complet. Acoperiți și refrigerați cel puțin 2 ore, dar nu mai mult de 24 de ore. Aruncați lichidul în tigaie.
Într-un castron mic, amestecați sucul de lămâie, mierea, muștarul și uleiul până se omogenizează bine. Într-un alt castron mic, amestecați pătrunjelul tocat, ceapa roșie, caperele și coaja de lămâie.
Pentru a servi, îndepărtați cu grijă pielea de somon; așezați somonul pe farfuria de servire.
Se presară cu 1/4 linguriță sare.
Stropiți sosul de miere-muștar peste somon; se presară cu amestec de pătrunjel.
Se servește cu felii de pâine.
Vin recomandat: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Somonul funcționează foarte bine cu Chardonnay, Pinot Noir și Sauvignon Blanc. Pentru a decide cu privire la alb sau roșu, ar trebui să luați în considerare condimentele și sosurile. Chardonnay este un prieten excelent pentru mâncărurile cremoase cu unt, în timp ce Sauvignon blanc poate completa preparatele din plante sau citrice. Un roșu ușor, cu conținut scăzut de tanin, cum ar fi pinot noir, se potrivește de minune cu somonul fript sau la grătar. Vinăria Foley Estate Sta. Rita Hills Chardonnay cu un rating de 4,3 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 27 de dolari pe sticlă.
![Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay]()
Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay
Rancho Santa Rosa Vineyard a fost conceput inițial ca micro-podgorii individuale delimitate în 59 de blocuri unice bazate pe sol, expunere, altitudine, grad, portaltoi și clonă. Rancho Santa Rosa produce vinuri remarcabil de bogate și mătăsoase.