Rață glazurată cu sos de clementină
Rața glazurată cu sos de clementină ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Această rețetă servește 8. O porție din acest fel de mâncare conține în jur 80g de proteine, 268g de grăsime, și un total de 2918 calorii. Pentru $6.78 pe portie, această rețetă acoperă 55% necesarul zilnic de vitamine și minerale. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 5 ore. Mergeți la magazin și ridicați rațe pekin, sare kosher, zahăr și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Pentru a consuma oțetul de vin roșu, puteți urma acest fel principal cu Plăcintă Cu Cireșe ca desert. 12 persoane au fost impresionate de această rețetă. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și fără lactate dieta. În general, această rețetă câștigă o scor super spoonacular de 94%. Rețete similare includ Rață glazurată cu sos de clementină, Sirop de mesteacăn și sos de soia-rață friptă glazurată, și Friptura De Rață Umplute Servit Cu Clementine Jus.
Instrucțiuni
Puneți suportul cuptorului în poziția de mijloc și preîncălziți cuptorul la 350 F.
Lucrând de la capătul cavității mari, separați pielea de rață (inclusiv grăsimea) de carnea de sân cât mai mult posibil, lucrând degetele între piele și carne, având grijă să nu rupeți pielea, apoi înțepați pielea peste rațe cu o furculiță. Puneți rațele, pieptul în sus, unul lângă altul într-o tigaie mare ignifugă și frecați fiecare rață în interior și în exterior cu sare kosher. Împărțiți ceapa și țelina între cavitățile de rață și presărați 1/2 cană de zahăr în jurul rațelor.
Se toarnă suficientă apă fierbinte peste rațe (pentru a ajuta la strângerea pielii) pentru a ajunge la aproximativ jumătatea rațelor (nu umpleți tigaia la mai mult de 1 inch de jantă). Acoperiți bine tigaia cu folie rezistentă, apoi transferați cu grijă în cuptor și fierbeți rațele 1 oră.
Scoateți tigaia din cuptor și îndepărtați folia (nu aruncați), apoi întoarceți cu grijă rațele (părțile pieptului în jos) folosind o lingură mare de lemn pentru a întoarce și o altă cavitate interioară. Acoperiți cu folie, apoi reveniți cu grijă la cuptor și fierbeți până când carnea este foarte fragedă, dar nu cade de pe os, încă aproximativ 1 oră.
Scoateți tigaia din cuptor și aruncați folia.
Transferați rațele cu linguri de lemn pe 2 farfurii mari, drenând orice suc din rațe înapoi în tigaie, apoi transferați lichidul de gătit într-un castron mare. Întoarceți rațele în tigaia de prăjire, pieptul în sus și răciți rațele și lichidul de gătit (separat), neacoperite, apoi răcoriți, neacoperite, cel puțin 4 ore (pentru a întări rața înainte de prăjire și pentru a solidifica grăsimea pe lichidul de gătit).
Aruncați toate grăsimile din lichidul de gătit răcit.
Îndepărtați coaja din 2 Clementine mari sau 4 mici în fâșii cu un cojitor de legume, apoi tăiați orice miez alb din coajă cu un cuțit ascuțit și tăiați coaja în fâșii fine de julienne. Blanch benzi într-o cratiță mică de apă clocotită 5 minute, apoi se scurge.
Strângeți suficient suc din clementinele rămase pentru a măsura 2 căni și turnați printr-o sită cu ochiuri fine într-o cratiță grea de 3 litri.
Adăugați oțet și restul de 2 linguri de zahăr și fierbeți până se reduce la aproximativ 1/3 cană (glazura se va bule și se va întuneca), aproximativ 15 minute. Rezervați 1 lingură glazură într-o cană pentru a peria rațele, apoi amestecați coaja julienned și 1 cană lichid de gătit în glazura rămasă în tigaie și rezervați pentru sos. Rezervați lichidul de gătit rămas.
Puneți suportul cuptorului în poziția de mijloc și preîncălziți cuptorul la 500 F.
Prăjiți rațele până când pielea este crocantă, 25 până la 35 de minute.
Periați glazura rezervată (din ceașcă) pe rațe, apoi transferați rațele într-un platou și lăsați să stea în timp ce terminați sosul, cel puțin 10 minute.
Se toarnă toată grăsimea, cu excepția a 1 lingură, din tigaia de prăjire și tigaia peste 2 arzătoare.
Adăugați șalotă și gătiți la foc moderat, amestecând, până se înmoaie și auriu pal, 3 până la 5 minute.
Adăugați 2 căni de lichid de gătit rezervat și deglazați tigaia prin fierbere, răzuind bucăți maro, 2 minute, apoi turnați prin sită cu ochiuri fine în sos (care conține coajă julienned) și aduceți la fierbere.
Se amestecă împreună lichiorul și săgeata și se amestecă în sos. Se fierbe la foc mic, amestecând ocazional, până se îngroașă, 3 până la 5 minute, apoi se condimentează sosul cu sare și piper.
Serviți rațe, întregi sau sculptate în bucăți de servire, cu sos.
* Rațele pot fi fierte și răcite cu 1 zi înainte. Răciți lichidul de gătit separat.* Glazura poate fi făcută și sosul poate fi pornit cu 6 ore înainte. Se răcește separat, neacoperit, apoi se răcește, acoperit. Reîncălziți glazura și amestecați înainte de utilizare.