Pastramă savuroasă și plăcintă cu brânză
O porție conține 324 calorii, 11g de proteine, și 13g de grăsime. Pentru $6.37 pe portie, această rețetă acoperă 22% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 8. Mergeți la magazin și ridicați făină, sare, semințe de chimen și alte câteva lucruri pentru a o face astăzi. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 4 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 58%. Acest scor este solid. Încercați Sandviș cu Pastramă dulce și savuroasă, Salată de Pastramă dulce și sărată după antrenament, și Pastramă și ceapă caramelizată brânză la grătar pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Combinați făinurile, semințele de chimen, sarea și piperul într-un castron mare și bateți până când amestecul este aerat.
Adăugați untul și aruncați cu degetele până când este bine acoperit în amestecul de făină. Folosind un blender de patiserie sau degetele, tăiați untul în ingredientele uscate până când este în bucăți de mazăre, aproximativ 4 până la 5 minute.
Stropiți în 3/4 cană de apă cu gheață și amestecați doar până când aluatul se reunește. (
Adăugați ultimele 2 linguri de apă cu gheață, dacă este necesar, dar nu suprasolicitați aluatul sau va deveni dur.) Întoarceți amestecul pe o suprafață de lucru curată și frământați până când bucățile uscate sunt încorporate, aproximativ 20 de secunde. (Nu suprasolicitați aluatul.) Împărțiți aluatul în 2 discuri plate, unul puțin mai mare decât celălalt. Înfășurați fiecare disc bine în folie de plastic și dați-l la frigider timp de cel puțin 1 oră.Pentru umplutură:aduceți o cratiță mică cu apă puternic sărată la fierbere la foc mare.
Adăugați cartofii și gătiți până când cuțitul este fraged, aproximativ 5 minute.
Se scurge într-o strecurătoare și se transferă într-un castron mediu; pus deoparte.Topiți untul într-o tigaie mare la foc mare până la spumare.
Adăugați pastrama și gătiți, amestecând ocazional cu o lingură de lemn, până se rumenesc, aproximativ 5 minute. Reduceți focul la mediu scăzut, scoateți pastrama cu o lingură cu fante în vasul cu cartofii și puneți-o deoparte.
Adăugați ceapa în tigaie și condimentați cu sare și piper. Gatiti, amestecand ocazional, pana se inmoaie, aproximativ 5 minute.
Adăugați varza de Bruxelles și condimentați cu sare și piper.
Presărați făina și gătiți, amestecând ocazional, până când aroma crudă s-a fiert, aproximativ 1 până la 2 minute.
Adăugați bulionul de pui, muștarul și oțetul și amestecați pentru a combina, răzuind orice bucăți rumenite de pe fundul tigaiei. Gatiti pana cand lichidul ajunge la foc mic si se ingroasa, aproximativ 1 minut.
Scoateți aluatul din frigider și lăsați-l deoparte.
Încălziți cuptorul la 450 F și aranjați un suport în treimea inferioară. Tapetați o foaie de copt cu folie de aluminiu și așezați-o pe raft în timp ce cuptorul se încălzește.Pe o suprafață ușor făinată, întindeți discul de aluat puțin mai mare la aproximativ 13 inci în diametru și 1/4 inch grosime. (Nu vă faceți griji dacă aluatul se fisurează—apăsați-l din nou împreună.) Tapetați o farfurie de plăcintă cu adâncime de 9-1/2 inci cu aluatul și tăiați-o pentru a lăsa o surplombă de 1 inch.
Rulați discul rămas de aluat pe o suprafață ușor făinată la aproximativ 12 inci în diametru și 1/4 inch grosime.
Periați surplombul crustei în farfuria de plăcintă cu un strat subțire de lapte, jumătate și jumătate sau smântână.
Adăugați umplutura și neteziți-o într-un strat uniform.
Presărați brânza peste umplutură și acoperiți cu foaia de aluat de 12 inci. Tăiați excesul de aluat din crusta superioară pentru a se potrivi cu surplombul crustei inferioare. Apăsați marginile crustelor inferioare și superioare împreună cu degetele.Folosind degetele sau spatele unei furculițe, sertizați aluatul pentru a-l sigila bine. Cu un cuțit ascuțit, tăiați 6 fante în crusta superioară, distanțate uniform și radiind din centru.
Ungeți partea superioară a plăcintei cu laptele rămas, jumătate și jumătate sau smântână.
Așezați plăcinta pe foaia de copt fierbinte și coaceți timp de 20 de minute. Reduceți temperatura cuptorului la 350 F și coaceți până când crusta de plăcintă se rumeneste și umplutura clocotește, cu aproximativ 50 de minute mai mult.
Scoateți din cuptor și lăsați să stea pe o grătar pe foaia de copt să se răcească timp de 20 de minute înainte de servire.