Marquise De Ciocolată
Chocolate Marquise este un fără gluten garnitură. Această rețetă servește 8 și costă 96 de cenți pe porție. O porție conține 440 calorii, 5g de proteine, și 35g de grăsime. Această rețetă de la Serious Eats are 1 fani. Mergeți la magazin și ridicați ouă, pene de cacao prăjite, unt și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 1 oră și 30 de minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 16%. Acest scor nu este atât de uimitor. Încercați Marquise de ciocolată, Ultimate Chocolate Marquise, și Marquise de ciocolată albă și căpșuni pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Așezați ciocolata și untul într-un vas mediu din oțel inoxidabil într-o tigaie largă cu apă care abia fierbe. Se amestecă frecvent până când ciocolata este aproape topită.
Scoateți vasul de pe foc și amestecați până se topește complet și se omogenizează. Pune deoparte.
Pentru metoda încălzită (sigură pentru ouă): într-un alt vas mediu din oțel inoxidabil, bateți ouăle cu zahărul și sarea până se omogenizează bine.
Bateți în apă. Puneți vasul în tigaia cu apă care abia fierbe și amestecați cu o spatulă de silicon rezistentă la căldură, măturând continuu fundul și părțile laterale ale vasului, pentru a preveni ouăle să se amestece. Continuați până când ouăle înregistrează 160 km F pe un termometru cu citire instantanee. (Va trebui să scoateți vasul din tigaie pentru a lua temperatura, cu excepția cazului în care sunteți suficient de agil pentru a amesteca și a ține și a citi termometrul în același timp!) Pentru siguranță, clătiți tija termometrului în apa fierbinte a tigaiei între citiri.
Scoateți vasul din tigaie și bateți ouăle cu un mixer electric la viteză mare timp de 3 până la 4 minute, sau până când au o textură precum frișca ușor bătută.
Pentru metoda ouălor proaspete: bateți ouăle, zahărul și sarea—fără apă sau etapa de încălzire—la viteză mare timp de 4 până la 5 minute, până când ouăle au o textură precum frișca ușor bătută. Îndoiți un sfert din ouă în ciocolată.
Îndoiți jumătate din ouăle rămase până aproape amestecate.
Adăugați restul de ouă și pliați până se încorporează uniform. Imediat, înainte ca mousse-ul să poată începe să se rigidizeze și să se întărească, împărțiți-l între ramekins sau folosiți-l pentru a umple un tort sau alt Desert. Se răcește cel puțin 1 oră sau până când este setat.
Serviți cu frișcă sau cremă de boabe de cacao, dacă doriți.
Note de ciocolată: pentru a utiliza o ciocolată cu procent mai mare, ajustați rețeta ca follows.To utilizați 64% până la 66% ciocolată: utilizați 6 1/2 uncii (185 grame) ciocolată. Creșteți zahărul la 1/4 cană plus 1 lingură (60 grame), iar untul la 9 linguri (130 grame).pentru a utiliza 70% până la 72% ciocolată: folosiți 7 uncii (200 grame) ciocolată. Creșteți zahărul la 1/3 cană plus 1 lingură (80 grame) și untul la 9 linguri (130 grame).
Pentru a face crema de boabe de cacao: aduceți smântâna și penițele la fiert într-o cratiță mică.
Se ia de pe foc, se acoperă și se lasă să stea 20 de minute.
Strecurați crema într-un bol, apăsând pe solide pentru a extrage tot lichidul. Aruncați penițele. Răciți crema timp de cel puțin 6 ore; trebuie să fie bine rece pentru a bate corect.
Când este gata de utilizare, bateți smântâna, adăugând zahăr după gust pe măsură ce crema se îngroașă.