Linguine cu Prosciutto și Gorgonzola
Linguine cu Prosciutto și Gorgonzola ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Această rețetă face 4 porții cu 616 calorii, 23g de proteine, și 16g de grăsime fiecare. Pentru $1.56 pe portie, această rețetă acoperă 23% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. Este adus la tine de retetele mele. Dacă aveți la îndemână ulei de măsline, piper, roșii uscate la soare ambalate în ulei și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 70%. Acest scor este solid. Rețete similare includ Linguine și spanac cu sos Gorgonzola, Gorgonzola Linguine cu nuci prăjite, și Linguine cu Gorgonzola, cartofi, fasole verde și salvie.
Instrucțiuni
Într-o oală mare cu apă sărată clocotită, gătiți linguina până la al dente.
Scurgeți pastele, rezervând 1/2 cană din lichidul de gătit. Întoarceți pastele în oală, acoperiți parțial și păstrați la cald.
Între timp, încălziți uleiul într-o tigaie mare nereactivă.
Adăugați șalotele și gătiți la foc moderat timp de 1 minut. Se amestecă prosciutto și roșiile uscate la soare. Se condimentează cu piper roșu zdrobit, sare și piper negru și se fierbe timp de 5 minute.
Adăugați 1/4 cană din bulionul de pui și amestecați orice bucăți rumenite care se agață de fundul tigaiei.
Se toarnă sosul peste paste și se aruncă bine.
Adăugați restul de 1/2 cană de pui și Gorgonzola în tigaie și amestecați la foc moderat până la crem. Se strecoară sosul peste paste, se adaugă pătrunjelul și se aruncă, adăugând o parte din lichidul de gătit rezervat dacă pastele par uscate.
Serviți cu: o salată verde ușor îmbrăcată și o pâine crustă de pâine italiană.