Gravadlax

Nu puteți avea niciodată prea multe rețete scandinave, așa că încercați Gravadlax. O porție din acest fel de mâncare conține în jur 7g de proteine, 2G de grăsime, și un total de 100 de calorii. Această rețetă servește 10. Pentru $1.21 pe portie, această rețetă acoperă 6% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Acesta este adus la tine de BBC Good Food. 63 de persoane au fost impresionate de această rețetă. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten, fără lactate, prietenos cu fodmap și pescatarian dieta. Un amestec de mărar, sos pumpernickel, muștar dijon și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de aromată. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 20 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 29%. Acest scor este destul de rău. Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum Gravadlax temptation, Castravete cremos cu gravadlax, și Gravadlax De Somon Colorat Cu Sfeclă Roșie.
Instrucțiuni
Uscați somonul cu hârtie de bucătărie și treceți-vă mâinile peste carne pentru a vedea dacă există oase mici rătăcite, dacă există, folosiți o pereche de pensete pentru a le scoate. Puneți fileurile de somon deoparte.
Introduceți sarea, zahărul, boabele de piper, coaja de lămâie, ienupărul și mărarul într-un robot de bucătărie și blitz până când aveți un amestec de sare verde strălucitor, umed sau vindecați. Desfaceți niște folie alimentară, dar păstrați-o atașată de rolă.
Așezați primul file de somon cu pielea în jos și apoi împachetați cura peste carne.
Stropiți cu gin, dacă folosiți și acoperiți cu al 2-lea file, cu carnea în jos.
Rulați fileurile sandwich strâns în folie alimentară pentru a crea un pachet.
Așezați peștele într-un vas de copt superficial sau într-o tavă superficială și așezați o altă tavă deasupra. Se cântărește tava cu câteva cutii sau sticle și se pune la frigider timp de cel puțin 48 de ore sau până la 4 zile, întorcând peștele la fiecare 12 ore sau cam asa ceva. Cu cât îl lăsați mai mult, cu atât va deveni mai vindecat.
Pentru a face sosul, introduceți toate ingredientele sosului într-un blender. Blitz până când aveți un pansament îngroșat.
Pentru a servi, desfaceți peștele și periați marinada cu hârtie de bucătărie. Clătiți - l dacă doriți. Puteți tăia peștele în mod clasic în felii lungi subțiri, lăsând pielea în urmă sau îndepărtați pielea și tăiați-o drept în jos.
Serviți peștele feliat pe un platou mare sau farfurii individuale cu pâine pumpernickel, mărar și sos de muștar.
Vin recomandat: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir și Sauvignon Blanc sunt alegeri excelente pentru Gravlax. Pentru a decide cu privire la alb sau roșu, ar trebui să luați în considerare condimentele și sosurile. Chardonnay este un prieten excelent pentru mâncărurile cremoase cu unt, în timp ce Sauvignon blanc poate completa preparatele din plante sau citrice. Un roșu ușor, cu conținut scăzut de tanin, cum ar fi pinot noir, se potrivește de minune cu somonul fript sau la grătar. Ai putea încerca Foley Johnson Carneros Chardonnay. Recenzenților le place destul de mult cu un rating de 4,6 din 5 stele și un preț de aproximativ 23 de dolari pe sticlă.
![Foley Johnson Carneros Chardonnay]()
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromele sunt concentrate și complexe în Carneros Chardonnay 2016. Notele de piersică la grătar, pere, croissant cu unt și vanilie au pregătit scena pentru un Chardonnay bogat și plin de corp. Aromele se extind pe palat cu arome delicioase de pere, măr crocant, caprifoi, nucă de cocos prăjită și napolitană de vanilie. Echilibrul și structura acestui vin, împreună cu aciditatea sa strălucitoare, îl fac un vin demn de vârstă pentru a fi savurat câțiva ani. Bucurați-vă de această frumusețe cu un pui prăjit suculent și risotto de ciuperci sălbatice.