Gatiti cartea: Tarta de melasă
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de desert, așa că încercați Cook the Book: Treacle Tart. Această rețetă servește 8 și costă 1,2 USD pe porție. O porție conține 800 de calorii, 11g de proteine, și 36g de grăsime. 53 de persoane au făcut această rețetă și ar face-o din nou. Un amestec de pesmet, gălbenușuri de ou, făină și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 2 ore și 45 de minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 44%. Acest scor este solid. Rețete similare includ Gatiti cartea: Banana Tart Tatin, Gatiti Cartea: o tarta de sparanghel si tarhon, și Gatiti cartea: Tarta de piersici crocanta si cremoasa.
Instrucțiuni
Pentru crustă, Așezați făina, zahărul cofetarilor și sarea în vasul unui robot de bucătărie și pulsați pentru a combina. Împrăștiați bucățile de unt peste amestec. Pulsați până când amestecul seamănă cu o masă galbenă grosieră, fără a mai rămâne bucăți de pulbere albă, aproximativ 20 de impulsuri.
Transferați amestecul într-un vas mare de amestecare. Bateți gălbenușurile cu smântână și vanilie și turnați-le în amestecul de făină-unt. Aruncați cu o spatulă până când aluatul se aglomerează. Dacă aluatul este prea uscat, adăugați încă 1 lingură de smântână grea (mai bine prea umedă decât prea uscată). Împărțiți aluatul în jumătate, formați în discuri, înfășurați în folie de plastic și răciți cel puțin 2 ore sau până la 3 zile.
Chiar înainte de a fi gata să întindeți aluatul, pregătiți umplutura. Încălziți siropul auriu într-o cratiță până când curge sau puneți-l la microunde timp de 1 minut.
Combinați siropul auriu, pesmetul, coaja de lămâie și sucul de lămâie într-un bol de amestecare și amestecați bine.
Preîncălziți cuptorul la 400 F.
Scoateți aluatul din frigider. Pe o suprafață făinoasă, întindeți discul mai mare într-un cerc de 11 inci. Îndoiți-l în sferturi, periați excesul de făină cu o perie de patiserie după fiecare pliere, apoi desfășurați-l într-o tigaie de tartă de 9 inci, ușurând ușor părțile laterale în tigaie și apăsând aluatul în jos în marginile canelate. Tăiați aluatul chiar și cu janta.
Rulați al doilea disc cu grosimea de 1/8 inch.
Tăiați aluatul în fâșii lungi pentru toppingul cu zăbrele.
Răsturnați umplutura în crusta pregătită și neteziți partea superioară cu o spatulă de cauciuc.
Așezați jumătate din fâșiile de aluat peste umplutură într-o direcție și cealaltă jumătate în direcția opusă pentru a forma o rețea. Tăiați consola. Periați ușor oul bătut peste zăbrele.
Coaceți timp de 10 minute, apoi reduceți temperatura la 375 F și coaceți încă 25 de minute până când crusta se rumeneste și umplutura se umflă în centru.
Se servește cald cu cremă sau frișcă.