Friptură de vită și sos de Port
Friptura de carne de vită & port gravy este un sos care servește 6. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 57G de proteine, 14g de grăsime, și un total de 439 calorii. Pentru $5.25 pe portie, această rețetă acoperă 29% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă de la BBC Good Food necesită frunze de dafin, câteva crenguțe de cimbru, port și oz-4lb 8oz bucată de carne de vită laminată. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și fără lactate dieta. 65 de persoane au fost impresionate de această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 4 ore. În general, această rețetă câștigă un scor spoonacular remarcabil de 95%. Rețete similare sunt Friptură de vită cu sos de Port și Stilton, Friptură de curcan cu sos de Port, și Curcan prăjit umed cu sos de Port.
Instrucțiuni
Pentru carnea de vită, amestecați usturoiul, cimbrul și uleiul de măsline cu puțin piper negru. Frecați carnea de vită și lăsați cel puțin 1 oră, cu cât este mai lungă, cu atât mai bine.
Încălziți cuptorul la 200C / 180C ventilator / gaz 6, condimentați carnea de vită cu sare și puneți-o într-o formă de prăjire. Prăjiți la cuptor timp de 30 de minute, apoi reduceți căldura la 180C/160C ventilator/gaz 4 și gătiți timp de 10-15 minute la 450g, în funcție de modul în care vă place carnea dvs. 10 minute la 450g vă vor oferi carne rară și 15 minute vă vor oferi carne care este gătită.
Când carnea de vită este gătită, scoateți-o din forma de prăjire și lăsați-o să se odihnească undeva cald, învelită lejer în folie, timp de 30 de minute.
Se toarnă și se rezervă orice sucuri de odihnă.
Pentru a face sosul, așezați forma de prăjire la foc mare cu usturoiul, Golful și cimbru. Stropiți în Port, răzuiți cu o lingură de lemn pentru a slăbi orice resturi din tablă și bule până când se reduce aproape complet.
Se toarnă vinul roșu și se reduce cu trei sferturi înainte de a adăuga bulionul. Se aduce la fierbere și se condimentează după gust.
Turnați sucurile de odihnă rezervate înapoi în cutie. În cele din urmă, turnați sosul printr-o sită într-un ulcior cald. Tăiați carnea și serviți cu sosul.
Vin recomandat: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon și Pinot Noir sunt alegeri excelente pentru friptură. La urma urmei, carnea de vită și vinul roșu sunt o combinație clasică. În general, fripturile mai slabe se potrivesc bine cu roșii ușoare sau cu corp mediu, cum ar fi pinot noir sau merlot, în timp ce fripturile mai grase pot face față unui roșu îndrăzneț, cum ar fi cabernet sauvingnon. Ai putea încerca Wild & Wilder Exhibitionist Merlot. Recenzenților le place destul de mult cu un rating de 4,3 din 5 stele și un preț de aproximativ 19 dolari pe sticlă.
![Wild & Wilder Exhibitionist Merlot]()
Wild & Wilder Exhibitionist Merlot
Exhibiționistul este plin de prune bogate și fructe damson pe nas. Stejarul folosit este discret pe palat, care este dominat de arome bogate de fructe de pădure roșii, prezentând în același timp nuanțe subtile de pământ. Vinul este elegant și mătăsos, cu un finisaj lung.