Fileurile de somon de arțar Teriyaki ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Această rețetă face 4 porții cu 334 calorii, 35g de proteine, și 11g de grăsime fiecare. Pentru $ 4.65 pe portie, această rețetă acoperă 27% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă de la Taste Of Home are 1 fani. Această rețetă este tipică bucătăriei japoneze. Mergeți la magazin și ridicați sirop de arțar, file de somon, sos de soia și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Pentru a consuma sosul de soia cu conținut scăzut de sodiu, puteți urma acest fel principal cu Budincă de semințe de chia cu cartofi dulci cu sos de ciocolată ca desert. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 84%. Acest scor este remarcabil. Rețete similare includ File De Somon Glazurat Cu Arțar, Fileuri De Somon Glazurate Cu Arțar, și Somon Portocaliu-Arțar Teriyaki.
Instrucțiuni
1
Într-un castron mic, bateți primele cinci ingrediente până se omogenizează.
Echipamente pe care le vei folosi
Bateti
Bol
2
Scoateți 1/2 cană pentru ungere; acoperiți și refrigerați.
3
Se toarnă marinada rămasă într-o pungă mare de plastic resigilabilă.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Marinada
Echipamente pe care le vei folosi
Pungi Ziploc
4
Adăugați somon; sigilați punga și întoarceți-vă la strat. Se da la frigider 1-3 ore.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Somon
5
Scurgeți somonul, aruncând marinada în pungă. Umeziți un prosop de hârtie cu ulei de gătit; folosind clești cu mâner lung, frecați grătarul pentru a acoperi ușor.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ulei De Gătit
Condimente Uscate Freca
Somon
Echipamente pe care le vei folosi
Prosoape De Hârtie
Fulgi De Legume
Clește
6
Așezați somonul pe grătar, cu pielea în jos. Grătar, acoperit, la foc mediu sau fiert 4 in. de la căldură 10-12 minute sau până când peștele se fulgi ușor cu o furculiță, ungând frecvent în ultimele 4 minute.
Somonul funcționează foarte bine cu Chardonnay, Pinot Noir și Sauvignon Blanc. Pentru a decide cu privire la alb sau roșu, ar trebui să luați în considerare condimentele și sosurile. Chardonnay este un prieten excelent pentru mâncărurile cremoase cu unt, în timp ce Sauvignon blanc poate completa preparatele din plante sau citrice. Un roșu ușor, cu conținut scăzut de tanin, cum ar fi pinot noir, se potrivește de minune cu somonul fript sau la grătar. Foley Johnson Carneros Chardonnay cu un rating de 4,6 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 23 de dolari pe sticlă.