Falafel de sfeclă roșie
Sfeclă falafel este o rețetă de Est middl care servește 6. O porție conține 246 calorii, 8g de proteine, și 9g de grăsime. Pentru $1.36 pe portie, această rețetă acoperă 14% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Dacă aveți la îndemână pastă de tahini, o pungă de salată de sfeclă, ou și alte câteva ingrediente, o puteți face. Această rețetă de la BBC Good Food are 436 de fani. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 55 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 62%. Acest scor este solid. Încercați Falafel De Sfeclă Roșie La Cuptor, Falafel de sfeclă roșie cu pansament tahini, și Falafel, sfeclă roșie și brânză de capră-Săptămâna Națională vegetariană pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie și prăjiți ceapa până se înmoaie, dar nu se colorează.
Adăugați chimenul și gătiți timp de 1 min, apoi răzuiți amestecul într-un robot de bucătărie cu nautul, două treimi din sfecla roșie rasă, pesmetul, oul și tahini. Whizz la o pastă aspră, apoi răzuiește într-un castron și amestecă sfecla roșie rămasă cu mult condiment.
Cu mâinile umede, formați în aproximativ 20 de bile și spațiu pe foile de copt căptușite cu pergament. Se răcește până este gata de servit.
Încălziți cuptorul la 200C / 180C ventilator / gaz
Ungeți falafelele cu puțin ulei vegetal și coaceți timp de 20-25 de minute până când sunt crocante și fierbinți. Alternativ, încălziți uleiul de 2,5 cm într-un wok adânc și prăjiți-l în loturi, rotind, până când este crocant și fierbinte.
Pentru a servi, amestecați tahini cu iaurtul, zahărul și unele condimente, apoi dollop pe flatbreads cu falafels cald sau la temperatura camerei, sfeclă roșie tăiată cubulețe și frunze de sfeclă sau salată.