Dovlecei prăjiți cu nuci de pin și parmezan
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de garnitură, așa că încercați dovleceii prăjiți cu nuci de pin și parmezan. O porție conține 266 calorii, 6g de proteine, și 18g de grăsime. Această rețetă servește 4 și costă 1,7 USD pe porție. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Mergeți la magazin și ridicați nuci de pin, dovlecei, sare și piper și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten, primal și prietenos cu fodmap dieta. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 55 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 54%. Acest scor este solid. Rețete similare includ Dovlecei prăjiți cu salvie și nuci de pin, Dovlecei prăjiți cu usturoi, salvie și nuci de pin, și Dovlecei prăjiți cu usturoi, salvie și nuci de pin.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 375 de grade. Folosiți un cuțit pentru a tăia partea de sus și de jos a dovlecelului. Tăiați pielea de pe părți, apoi tăiați dovleceii pe jumătate pe lungime și îndepărtați semințele.
Tăiați dovleceii în bucăți mari, tăiați bucățile în felii, tăiați feliile în bețe de chibrit, apoi tăiați bețele de chibrit într-un zar.
Se pune într-un castron și se lasă deoparte.Topiți untul într-o tigaie mică sau într-un castron la cuptorul cu microunde. Folosiți o lingură pentru a îndepărta solidele, astfel încât majoritatea să dispară. (Notă: este mai ușor dacă mergeți mai departe și topiți întregul băț, apoi rezervați restul pentru o altă utilizare.)
Stropiți 4 linguri de unt degresat în vasul cu dovlecelul.
Adăugați sare și piper și aruncați pentru a combina.
Se toarnă dovlecelul pe o foaie de copt și se întinde într-un singur strat.
Coaceți timp de 20-25 de minute, apoi ridicați focul la 400 și continuați să prăjiți timp de aproximativ 15 minute, până când dovlecelul sfârâie și se rumenesc în jurul marginilor.
Scoateți tigaia din cuptor și puneți-o deoparte.Radeți parmezanul și presărați-l peste dovlecei. Aruncați-l repede, astfel încât brânza să nu se topească (ar trebui doar să se înmoaie), apoi transferați amestecul pe o farfurie. Prăjiți nucile de pin într-o tigaie la foc mediu-mare, amestecând frecvent.
Adăugați - le pe farfurie cu dovlecelul și aruncați-le pentru a le combina.
Adăugați mai mult parmezan dacă doriți, apoi serviți dovlecelul în feluri de mâncare mici sau peste o salată aruncată în vinetă.