Cotlet de vițel prăjit cu Moreluri
Această rețetă face 2 porții cu 347 calorii, 4G de proteine, și 31g de grăsime fiecare. Pentru $6.91 pe portie, această rețetă acoperă 10% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 1 oră. Un amestec de moreluri, coniac, ulei vegetal și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten dieta. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 24%. Acest scor este destul de rău. Rețete similare includ Cotlete de vițel cu sparanghel și Moreluri, Cotlet De Vițel Panificat, și Cotlet De Vițel Tăiat Dublu Saltimboca.
Instrucțiuni
Preincalziti cuptorul la 350 de grade F cu rack in mijloc.
Se toarnă apă clocotită peste moreluri într-un castron mic și se înmoaie până când morelele se înmoaie, aproximativ 30 de minute.
Transferați morelele cu o lingură cu fante într-o sită cu ochiuri medii așezată peste un castron. Apăsați pe morels cu spatele lingurii pentru a îndepărta excesul de lichid (aveți grijă să nu stoarceți toată umezeala), apoi adăugați la lichidul de înmuiere și rezervați. Clătiți morelele pentru a îndepărta orice nisip. Rezervați mai multe și lichid separat, permițând lichidului să se depună.
În timp ce morelele se înmoaie, lăsați Cotletele de vițel să stea la temperatura camerei 30 de minute.
Cotletele se usucă și se condimentează cu 1/2 linguriță fiecare de sare și piper (total).
Încălziți o tigaie grea de 12 inci rezistentă la cuptor (nu antiaderentă) la foc mediu-mare până când este fierbinte.
Adăugați ulei și încălziți până la fumat, apoi adăugați Cotletele de vițel și căutați bine partea inferioară, 2 până la 3 minute. Întoarceți cotletele și căutați 1 minut.
Adăugați unt, usturoi și cimbru în tigaie și ungeți vițelul cu unt topit.
Transferați tigaia în cuptor și gătiți, ungând la fiecare câteva minute, până când un termometru cu citire instantanee introdus orizontal în centrul cotletului înregistrează 130 până la 135 F pentru mediu-rar, 10 până la 15 minute.
Transferați cotletele pe o farfurie pentru a vă odihni. Aruncați usturoiul și cimbrul, păstrând sucurile și grăsimile în tigaie și reveniți la arzător la foc mediu-mare. (Mânerul va fi foarte fierbinte.)
Adăugați morels și saut 1 minut.
Adăugați șalotă și saut 1 minut.
Se ia scurt de pe foc și se adaugă coniac, apoi se întoarce la foc și se deglazează, amestecând și răzuind bucăți maro, până când cea mai mare parte a lichidului s-a evaporat. Turnați încet lichidul de înmuiere rezervat, având grijă să lăsați ultima lingură (care conține sedimente) în castron.
Adăugați sucuri de carne din farfurie și fierbeți până când lichidul s-a redus la aproximativ 1/3 cană.
Se amestecă în CR aproxormme fra fra, învârtindu-se pentru a încorpora și se fierbe până când morelele sunt ușor acoperite și lichidul este ușor îngroșat. Se amestecă arpagicul și tarhonul și se condimentează cu sare și piper.
Serviți cotletele înăbușite cu moreluri.