Clatite de Squash cu sirop de smochine
Clatite de Squash cu sirop de smochine ar putea fi doar masa de dimineata pe care o cautati. Pentru $1.09 pe portie, această rețetă acoperă 13% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă face 4 porții cu 215 calorii, 5g de proteine, și 7g de grăsime fiecare. Această rețetă de la Foodnetwork are 1 fani. Un amestec de albușuri de ou, dovlecei de butternut, făină de tort și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează 39 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 72%. Acest scor este bun. Încercați Clatite de ovaz cu sirop de banane-nuci, Clatite cu sirop de portocale, și Clatite de banane cu sirop de Caramel pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Echipament Special: storcător de legume, tigaie antiaderentă de 12 inci
Folosind un storcător de legume, sucați dovlecelul și rezervați pulpa. (Ar trebui să aveți aproximativ 1/2 cană de pulpă și 1/2 cană de suc.)
Așezați pulpa de dovlecei într-un bol mediu de amestecare și presărați cu făina. Folosind degetele, strângeți ușor pulpa și făina împreună până când se amestecă. Se amestecă ușor sucul de dovlecei și sucul de mere până se amestecă.
Într-un castron mare, amestecați albușurile de ou la un vârf foarte moale.
Adăugați siropul de smochine și bateți la un vârf mediu-ferm. Îndoiți ușor 1/3 din albușurile de ou în baza de aluat pentru a-l ușura, având grijă să nu încorporați complet albusurile. Îndoiți ușor aluatul luminat înapoi în albușurile de ou. Din nou, aveți grijă să nu încorporați complet amestecul. (Cu cât tratați mai ușor albușurile de ou, cu atât va crește aluatul.)
Încălziți o tigaie antiaderentă de 12 inci la foc mediu până la cald. Cu un prosop de hârtie înmuiat în ulei, ungeți ușor tigaia. Lucrând în loturi, lingurați aproximativ 2 linguri de aluat în tigaie, pentru a forma cât mai multe prăjituri rotunde de 2 până la 3 inci, după cum se va potrivi, și gătiți până la setare. Întoarceți ușor tortul și terminați de gătit, aproximativ 1 1/2 până la 2 minute. Prăjiturile vor fi foarte moi. Repetați cu aluatul rămas.
Pentru a servi: șindrilă prăjiturile pe farfurii încălzite.
Așezați o quenelle de creme fraiche pe fiecare porție de prăjituri și stropiți cu sirop de smochine.
Presărați fiecare farfurie cu zahăr de arțar Indian.