Clafoutis de pere cu chipsuri Phyllo, sos de cidru și Sorbet de gutui
Clafoutis de pere cu chipsuri Phyllo, sos de cidru și Sorbet de gutui ar putea fi doar desertul pe care îl căutați. Această rețetă servește 6. Pentru $3.01 pe portie, această rețetă acoperă 11% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 471 calorii, 8g de proteine, și 26g de grăsime. Dacă aveți zahăr, zahăr plus suplimentar, făină și alte câteva ingrediente la îndemână, îl puteți face. Este adus la tine de Epicurious. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 26%, ceea ce nu este atât de excelent. Încercați Clafoutis de pere cu chipsuri Phyllo, sos de cidru și Sorbet de gutui, Sorbet de pere cu sos de zmeură, și Mini chipsuri de nucă de pere cu sos de caramel de portocale de sânge pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Aranjați 1 foaie de filo pe o suprafață de lucru (păstrați foile rămase acoperite), apoi periați cu puțin unt și presărați cu 1 lingură de zahăr.
Tăiați foaia în jumătate transversal pentru a forma 2 dreptunghiuri și mototoliți fiecare într-o rundă de formă liberă cu vârf, de aproximativ 4 inci în diametru.
Transferați pe o foaie de copt cu o spatulă metalică și formați încă 4 chipsuri în același mod cu restul de filo, unt și zahăr.
Lăsați să se usuce, neacoperit, la temperatura camerei cel puțin 8 ore.
Puneți suportul cuptorului în poziția de mijloc și preîncălziți cuptorul la 500 F.
Coaceți chipsurile până devin aurii, 2 până la 4 minute (urmăriți cu atenție, deoarece ard ușor).
Transferați cu spatula într-un suport pentru a se răci.
Bateți gălbenușurile și 2 linguri de zahăr într-un castron metalic. Cerneti faina si amidonul de porumb in bol si bateti pana se combina bine.
Răzuiți semințele din boabele de vanilie cu un cuțit ascuțit într-o cratiță mică și grea, rezervând păstăi pentru o altă utilizare.
Adăugați laptele și restul de 2 linguri de zahăr și aduceți la fierbere.
Adăugați lapte fierbinte în amestecul de ouă într-un flux, șoptind și transferați în cratiță. Se fierbe la foc mic, amestecând, 3 minute, apoi se scoate tigaia de pe foc și se amestecă în unt.
Forțați crema de patiserie printr-o sită cu ochiuri fine într-un castron și răciți, suprafața acoperită cu hârtie de ceară, 1 oră.
Bateți împreună untul, zahărul, făinurile și sarea într-un castron cu un mixer electric la viteză medie până la palid și pufos, 1 până la 2 minute.
Adăugați oul și bateți bine.
Puneți suportul cuptorului în poziția de mijloc și preîncălziți cuptorul la 300 F.
Cojiți perele, apoi sfertul pe lungime și miezul. Topiți untul într-o tigaie grea rezistentă la cuptor de 12 inci, la foc moderat, până când spuma dispare, apoi sotati perele de la pere, întorcându-se ocazional, 2 minute.
Presărați zahăr peste pere și gătiți, întorcându-se ocazional, până când zahărul se topește și perele încep să devină aurii palide, aproximativ 5 minute.
Transferați tigaia în cuptor și prăjiți perele până când sunt foarte fragede, 5 până la 7 minute, apoi răciți la temperatura camerei.
Creșteți temperatura cuptorului la 350 de ramekini de unt de la 350 de metri pătrați și acoperiți cu zahăr, eliminând excesul.
Bateti crema de patiserie in crema de migdale pana se combina bine.
Întindeți 1/4 cană cremă uniform în partea de jos a 1 ramekin și deasupra cu 2 bucăți de pere.
Întindeți încă 1/4 cană de cremă peste pere și acoperiți cu încă 2 bucăți de pere. Repetați în restul de 5 ramekins. Aranjați ramekins pe o foaie de copt și coaceți clafoutis până când sunt umflate și aurii, 30 până la 35 de minute. Se răcește în ramekins pe un raft de 1 oră.
Puneți 1 clafoutis (în ramekin) pe fiecare dintre cele 6 farfurii mari și acoperiți fiecare cu un phyllo crisp.
Serviți sos de cidru și sorbet de gutui pe lateral.
* Chipsurile se pot usca până la 24 de ore înainte de coacere.* Chipsurile pot fi coapte cu 6 ore înainte și păstrate, neacoperite, la temperatura camerei.* Crema de patiserie și crema de migdale pot fi preparate cu 1 zi înainte și răcite separat, acoperite. Aduceți la temperatura camerei înainte de a combina.* Clafoutis poate fi asamblat cu 8 ore înainte și răcit, acoperit. Aduceți la temperatura camerei înainte de coacere.