Cartofi Dauphinoise
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de garnituri, așa că încercați cartofii Dauphinoise. Pentru 62 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 9% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 6. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten are 257 calorii, 6g de proteine, și 14g de grăsime pe porție. Acesta este adus la tine de BBC Good Food. 257 de persoane au considerat că această rețetă este aromată și satisfăcătoare. Mergeți la magazin și ridicați parmezan, cartof ceros, nucșoară și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 1 oră și 30 de minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 42%. Acest scor este bun. Dauphinoise Gratinat (Cartofi Festonati), Fenicul Dauphinoise, și Butternut Dauphinoise sunt foarte asemănătoare cu această rețetă.
Instrucțiuni
Încălziți cuptorul la 160C / ventilator 140C / gaz
Căptușiți o cutie pătrată de 20 cm (8 inci) cu hârtie rezistentă la grăsimi, asigurându-vă că nu există găuri pentru ca lichidul să se scurgă, apoi ungeți hârtia. Curățați și feliați cartofii la lățimea unei monede de 1 și uscați-le.
Se toarnă laptele și smântâna într-o tigaie, apoi se adaugă usturoiul și cimbru.
Se încălzește până la punctul de fierbere, se răcește puțin și se strecoară într-un ulcior.
Se presară nucșoară și se menține cald. Puteți pregăti acest lucru în avans și reîncălziți.
Puneți jumătate din cartofi în cositor, suprapunând feliile, presărând fiecare strat cu puțină sare și piper.
Se toarnă peste jumătate din lichid și se termină stratificarea, apoi se adaugă restul de lichid și se împrăștie peste brânză.
Coaceți timp de 1-1 ore până când cartofii sunt fragede și blatul este auriu. Se lasă să stea 5 minute, apoi se taie în 6 porții și se servește.