Sparanghel alb și Gratin de șuncă
Sparanghelul alb și gratinul de șuncă ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. Această rețetă servește 6. Pentru $2.2 pe portie, această rețetă acoperă 17% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 241 calorii, 15g de proteine, și 17g de grăsime. Mergeți la magazin și ridicați piper, făină, suc de lămâie și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 1 oră. 1 persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 49%. Acest scor este bun. Rețete similare includ Gratin De Sparanghel, Șuncă și sparanghel gratinate, și Gratin de sparanghel și Mascarpone.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 350 și ungeți ușor un vas de copt superficial de 9 x 13 inci. Aduceți 8 căni de apă la fiert într-o tigaie foarte mare și adâncă.
Adăugați cojile de sparanghel și sareți apa.
Adăugați mănunchiurile de sparanghel în tigaie și gătiți la foc mare până se înmoaie, aproximativ 12 minute.
Transferați sparanghelul într-un platou și uscați-l. Se strecoară bulionul de sparanghel într-o cană mare de măsurare din sticlă.
Topiți untul într-o cratiță medie.
Bateți făina și gătiți la foc moderat timp de 1 minut.
Adăugați 1 1/2 căni din bulionul de sparanghel și gătiți la foc moderat, amestecând constant, până când sosul se îngroașă, aproximativ 5 minute. Condimentează sosul cu sare, piper, suc de lămâie și nucșoară.
Scoateți corzile din sparanghel și rotiți ușor o felie de șuncă în jurul fiecărui pachet.
Transferați mănunchiurile de sparanghel și șuncă în vasul de copt pregătit și turnați sosul deasupra.
Presărați brânza și coaceți gratinul în treimea superioară a cuptorului timp de aproximativ 25 de minute, sau până când brânza este topită și sosul clocotește.