Pui rotisor asiatic cu Bok Choy caramelizat și vinete

Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de feluri principale, așa că încercați puiul rotisor Asiatic cu Bok Choy caramelizat și vinete. Această rețetă face 4 porții cu 608 calorii, 44G de proteine, și 37g de grăsime fiecare. Pentru $ 4.47 pe portie, această rețetă acoperă 29% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă de la Chow are 1 fani. Dacă aveți la îndemână vinete japoneze, fulgi de ardei, ulei vegetal și alte câteva ingrediente, o puteți face. Pentru a folosi sarea kosher, puteți urma acest fel principal cu Tort Cu Firimituri Cu Conținut Scăzut De Grăsimi (Kosher-Lactate) ca desert. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten, fără lactate și prietenos cu fodmap dieta. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 58%. Acest scor este solid. Încercați Bok Choy, shiitake și tăiței de usturoi, Bol cu tăiței de dovlecei cu ghimbir cu usturoi cu somon și Bok Choy, și Salată asiatică de pui cu Bok Choy pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Așezați sarea și cinci condimente într-un castron mic și amestecați pentru a combina; pus deoparte.Aveți 2 lungimi de sfoară de măcelar gata, una de 15 inci lungime și una de 30 inci lungime.
Așezați puiul pe o suprafață de lucru sau pe o tăietură, îndepărtați gâtul și măruntaiele din cavitate și aruncați-le.
Tăiați și aruncați orice grăsime suplimentară și piele care atârnă în jurul cavității. Se usucă exteriorul puiului cu prosoape de hârtie.Folosind mâinile, frecați tot amestecul de condimente uniform pe exteriorul și interiorul puiului. Înfășurați o dată lungimea mai scurtă a firului în jurul fiecărui picior și apoi legați bine capetele. Înfășurați bucata mai lungă de sfoară în jurul circumferinței puiului peste aripi și legați-o strâns. Tăiați orice sfoară în exces.
Scoateți tija centrală a rotisorului (scuipat) și vârfurile furcii de pe un grătar cu gaz exterior cu un accesoriu pentru rotisor. Porniți arzătorul pentru rotisor, porniți arzătoarele pentru grătarul din stânga și din dreapta la mediu (lăsați arzătorul din mijloc oprit) și lăsați grătarul să se încălzească la mediu (aproximativ 350 de grade F până la 450 de grade F). Între timp, încărcați puiul pe scuipat și pregătiți legumele.Glisați 1 furcă cu vârf pe scuipat cu dinții orientați spre interior, așezând-o la aproximativ 10 inci de capătul scuipatului și strângeți furculița la jumătate. Glisați scuipatul prin cavitatea puiului pe lungime și împingeți puiul pe colțurile furculiței până când este ferm încorporat. Atașați cealaltă furculiță cu dinții orientați spre interior și glisați-o în jos până când este ferm încorporată în pui. Dacă este necesar, reglați furculițele și puiul astfel încât să fie centrate pe scuipat. Strângeți ambele furci în poziție; pune deoparte. Tapetați o foaie de copt cu margini cu folie de aluminiu.
Așezați bok choy și vinetele pe foaia de copt, stropiți cu uleiul, condimentați cu sare și piper și aruncați pentru a combina. Întoarceți legumele tăiate în jos pe foaia de copt; pune deoparte.Când grătarul este gata, încărcați capătul ascuțit al scuipatului pe motorul rotisorului.
Așezați foaia de legume direct pe grătarele de sub pui. Porniți motorul rotisorului, acoperiți grătarul și gătiți timp de 30 de minute.Întoarceți legumele și periați-le și puiul cu glazura rezervată. Acoperiți și continuați să gătiți, răsturnând legumele și perindându-le și puiul cu glazura la fiecare 10 minute (folosiți toată glazura), până când un termometru citit instantaneu introdus în coapsa interioară a puiului (dar fără a atinge osul) înregistrează 165.Opriți motorul rotisorului, arzătorul rotisorului și arzătoarele pentru grătar. Folosind suporturi sau prosoape de bucătărie, îndepărtați cu grijă scuipatul pe o tăietură și slăbiți furculițele.
Scoateți puiul din scuipat și scoateți furculițele. Puneți puiul liber cu folie de aluminiu și lăsați-l să se odihnească cel puțin 10 minute.
Scoateți tava cu legume de pe grătar și acoperiți-o cu folie de aluminiu.
Tăiați și aruncați sfoara de la pui. Sculptați pasărea și serviți cu legumele și orezul.