Pâine cu cartofi III
Pâinea cu cartofi III necesită aproximativ 2 ore și 50 de minute de la început până la sfârșit. Această rețetă servește 16. Această pâine are 39 de calorii , 1 g de proteine și 2 g de grăsime per porție. Pentru 7 cenți per porție , această rețetă acoperă 2% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Vă este adus de Allrecipes. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără lactate . O mulțime de oameni au făcut această rețetă și 106 ar spune că a fost perfectă. Mergeți la magazin și luați sare, zahăr, cartofi și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Cu un scor de lingură de 0% , acest fel de mâncare este îmbunătățibil. Cea mai bună supă de cartofi cu brânză într-un castron de pâine , dovlecel cu ciocolată și pâine de cartofi dulci cu migdale și cireșe uscate și pizza cu pâine plată cu cartofi aurii și ceapă caramelizată sunt foarte asemănătoare cu această rețetă.
Instrucțiuni
Într-o cratiță medie gătiți cuburi de cartofi în apă timp de aproximativ 12 minute sau până când se înmoaie. Nu scurgeți. Se răcește amestecul la 110 grade F (43 grade C). Pune deoparte 1/2 cană de lichid de gătit. Piure de cartofi și lichidul rămas; dacă este necesar adăugați apă caldă pentru a face 2 căni de amestec de cartofi.
Într-un castron mare, stropiți drojdia cu 1/2 cană de apă rezervată pentru cartofi.
Adăugați amestecul de piure de cartofi, 2 căni de făină, zahăr, shortening și sare. Bateți cu un mixer electric la viteză mică timp de 1/2 minut, răzuind părțile bolului în mod constant. Bateți 3 minute la viteză mare. Adăugați cât mai mult din făina rămasă, cât puteți amesteca cu mâna.
Întoarceți aluatul pe o suprafață ușor înfăinată. Frământați suficient din făina rămasă pentru a obține un aluat moderat tare. Frământați timp de 6 până la 8 minute sau până când aluatul este neted și elastic.
Se pune intr-un bol uns usor; întoarceți o dată pe suprafața de uns. Acoperi.
Se lasa la crescut la loc cald pana se dubleaza volumul, aproximativ 1 ora.
Punem jos și răsturnați pe o suprafață ușor înfăinată. Împărțiți aluatul în jumătate. Acoperiți și lăsați să se odihnească timp de 10 minute. Modelați fiecare jumătate într-o pâine.
Puneți în tavi unse cu unsoare de 8 x 4 x 2 inci. Acoperi.
Se lasa sa creasca pana se dubleaza, aproximativ 35 de minute. Înainte de coacere, ungeți blaturile cu puțină apă și pudrați cu făină suplimentară.
Coaceți la 375 de grade F (190 de grade C) timp de 40 până la 45 de minute. Acoperiți cu folie pentru ultimele 15 minute de coacere pentru a preveni rumenirea excesivă.
Scoateți din tigaie; se răcește pe grătar.