Miel marinat în ceai de iasomie cu sos de mazăre dulce
Mielul marinat în ceai de iasomie cu sos de mazăre dulce ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Această rețetă face 4 porții cu 740 calorii, 36g de proteine, și 59G de grăsime fiecare. Pentru $5.28 pe portie, această rețetă acoperă 27% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. Un amestec de filet de miel, unt, piper cayenne și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Pentru a consuma ceaiul, puteți urma acest fel principal cu Înghețată De Nucă De Cocos Cu Ceai Verde ca desert. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 62%. Acest scor este destul de bun. Rețete similare includ Kebab de miel marinat cu un sos de iaurt Chile, Harissa la grătar-miel marinat cu sos de iaurt marocan, și Ras El Hanout Shawarma de miel marinat cu sos Tahini de ardei roșu-nucă.
Instrucțiuni
Într-un castron mic rezistent la căldură, acoperiți 1/2 cană din frunzele de ceai de iasomie cu apa fierbinte și lăsați să stea 5 minute sau până când ceaiul a absorbit apa.
Întindeți ceaiul între două straturi de pânză de brânză umezită. Înfășurați coapsele de miel în pânză de brânză și dați-le la frigider timp de 2 până la 4 ore.
Într-un mini procesor, măcinați restul de 2 linguri de ceai într-o pulbere și transferați într-un castron mediu. Se macină migdalele albite până se finizează și se adaugă în castron.
Adăugați firimiturile de brioșă, untul, coaja de lămâie și cayenne, condimentați cu sare și piper și amestecați pentru a forma o masă asemănătoare aluatului. Lucrând pe o foaie de folie de plastic, bateți amestecul într-un pătrat de 6 inci de aproximativ 1/4 inch grosime. Înfășurați cu plastic și dați-l la frigider până când este ferm.
Preîncălziți cuptorul la 45
Într-o cratiță medie, încălziți 1 lingură de ulei de măsline.
Adăugați mazărea și gătiți la foc moderat timp de 1 minut.
Se toarnă în stoc; se aduce la fierbere. Acoperiți și fierbeți mazărea până se înmoaie, aproximativ 5 minute.
Se toarnă mazărea și se pune într-un blender și piure. Se strecoară piureul printr-o sită fină într-o cratiță mică; condimentează cu sare și piper.
Scoateți amestecul de ceai din frigider și tăiați-l în 4 pătrate. Desfaceți mielul și frecați orice bucăți de ceai. Se condimentează cu sare și piper. Într-o tigaie mare rezistentă la cuptor, încălziți restul de 1 lingură de ulei de măsline.
Adăugați mielul și gătiți la foc moderat până se rumenesc peste tot, aproximativ 6 minute. Apăsați un pătrat de ceai pe fiecare bucată de miel și prăjiți-l la cuptor timp de 8 până la 10 minute, până când firimiturile sunt crocante și rumenite și mielul este mediu rar.
Transferați mielul pe o placă de sculptură și lăsați să stea 5 minute.
Reîncălziți sosul de mazăre dulce și lingurați-l pe 4 farfurii. Feliați mielul, aranjați sosul și serviți imediat.