Gratin De Cartofi-Păstârnac
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de garnituri, așa că încercați gratinul de cartofi-păstârnac. Pentru 91 cenți pe porție, această rețetă acoperă 13% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 8. O porție conține 387 calorii, 7g de proteine, și 24g de grăsime. Un amestec de păstârnac, unt, brânză emmentaler și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. 1 persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 30 de minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 33%. Acest scor este destul de rău. Rețete similare includ Gratin De Cartofi De Păstârnac, Celeriac, Păstârnac Și Gratin De Cartofi, și gratin de păstârnac, cartofi și praz.
Instrucțiuni
Încălziți cuptorul la 425 F și aranjați un suport în mijloc. Se acoperă ușor un vas de copt de 2-1/2 litri cu unt și se lasă deoparte.
Încălziți uleiul de măsline într-o cratiță mică la foc mediu până la sclipire, aproximativ 3 minute.
Adăugați usturoiul și gătiți, amestecând ocazional, până se înmoaie, dar nu se rumenesc, aproximativ 2 minute.
Se adaugă smântâna și sarea, se condimentează cu piper și un vârf de nucșoară, se amestecă pentru a se combina și se gătește până când crema fierbe, dar nu fierbe; se ia de pe foc și se lasă deoparte.Curățați, tăiați și tăiați păstârnacul transversal în runde groase de 1/8 inch.
Așezați într-un bol mare de amestecare. Curățați cartofii, feliați transversal în rondele groase de 1/8 inch și adăugați în castron. Aruncați cartofii și păstârnacul până se combină uniform și dați deoparte.Strat uniform jumătate din amestecul de cartofi-păstârnac în vasul pregătit. Punctați cu jumătate din unt și presărați cu jumătate din brânză. Stratificați uniform jumătatea rămasă din amestecul de cartofi-păstârnac în vas și turnați uniform amestecul de cremă caldă deasupra. Punctați cu untul rămas și presărați cu brânza rămasă.Acoperiți vasul cu folie și coaceți până când cartofii și păstârnacul sunt fragede când sunt străpunse cu o furculiță, aproximativ 35 până la 40 de minute.
Îndepărtați folia și presărați pesmetul uniform peste gratin, apăsându-le ușor în jos cu spatele unei spatule (acest lucru îi ajută să absoarbă o parte din umiditate și îi împiedică să se rumenească prea repede). Întoarceți gratinul la cuptorul descoperit și coaceți până când blatul se rumeneste, încă aproximativ 10 minute.
Lăsați să se odihnească cel puțin 5 minute înainte de servire.