Vasilopița
Vasilopitan este un vegetarian rețetă cu 8 porții. Pentru 62 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 15% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Acest fel principal are 536 calorii, 18g de proteine, și 13g de grăsime pe porție. 4 persoane s-au bucurat că au încercat această rețetă. Este adus la tine de Allrecipes. Un amestec de nucșoară măcinată, lapte cald, scorțișoară măcinată și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Pentru a consuma oul, puteți urma acest fel principal cu Tortul de roșii cu ciocolată al lui Rose Levy Beranbaum cu Ganache misterios ca desert. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 49%. Acest scor este destul de bun. Încercați Vasilopița, Pâine de Revelion / Vasilopita, și Vasilopita-tort grecesc de Anul Nou al Sfântului Vasile pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Într-un castron mic, amestecați împreună 1/2 cană de lapte, drojdie și 1/2 cană de făină. Acoperiți și lăsați să crească într-un loc cald până aproape că și-a dublat dimensiunea, aproximativ 1 oră.
Așezați 6 căni de făină într-un castron mare. Faceți o fântână în centru și adăugați conținutul unui castron mic, sare, zahăr, scorțișoară, nucșoară, 3/4 cană de unt topit, 3 ouă și 2 căni de lapte.
Se amestecă bine pentru a face un aluat gros.
Scoateți aluatul într-o tigaie de copt ușor unsă de 8x8 inch.
Ungeți aluatul cu unt topit, acoperiți și lăsați să crească într-un loc cald până la dublarea dimensiunii, aproximativ 30 de minute.
Preîncălziți cuptorul la 375 grade F (190 grade C).
Când aluatul a crescut, introduceți o monedă de argint curată în pâine.
Ungeți aluatul cu ou bătut și presărați migdale tocate.
Coaceți în cuptorul preîncălzit până se rumenesc, aproximativ 40 de minute.