Tort Portocaliu-Șofran Fără Făină
Tortul de portocale-șofran fără făină este un fără gluten și vegetarian desert. Pentru $1.06 pe portie, această rețetă acoperă 15% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă face 8 porții cu 396 calorii, 11g de proteine, și 20g de grăsime fiecare. Această rețetă de la Serious Eats are 429 de fani. Mergeți la magazin și ridicați praful de copt, migdalele tăiate, zahărul granulat și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 65%. Acest scor este solid. Rețete similare includ Tort Perfect De Portocale Fără Făină, Tort de portocale și ghimbir fără făină, și Tort De Portocale Fără Făină Condimentat.
Instrucțiuni
Reglați suportul cuptorului în poziția de mijloc și preîncălziți cuptorul la 350 F. Linia 9-inch springform pan cu pergament și unt pan.
Așezați două portocale întregi (necojite) într-un vas sigur pentru cuptorul cu microunde și acoperiți.
Se încălzește la putere mare până când portocalele sunt foarte moi și lichidul începe să se adune în partea de jos a bolului, 6 până la 8 minute. Într-un castron mic, amestecați 1 lingură de suc în fundul vasului cu 1/4 linguriță fire de șofran. Când portocalele sunt suficient de reci pentru a fi manipulate, feliați-le în sferturi și procesați-le în robotul de bucătărie până la piure.
Într-un castron mare, amestecați zahărul cu ouă până se combină.
Bateți în vanilie. Aruncați migdalele cu praful de copt într-un castron mic și apoi amestecați în amestec.
Bateți untul topit și șofranul cu suc în amestec.
Bateți în piure de portocale.
Se toarnă în tigaie și se coace până devine auriu și o frigăruie introdusă în centru iese curată, aproximativ 55 de minute.
Transferați în grătar pentru a se răci 1 oră.
Zest fâșii de coajă exterioară din portocala rămasă și apoi suc de portocale. Într-o cratiță mică, încălziți coaja, sucul, mierea și restul de 1/4 linguriță fire de șofran până la cald.
Inversați tortul pe placa de servire și îndepărtați hârtia. Puneți găuri în tort cu frigărui și turnați sirop peste tort. Se răcește la temperatura camerei și se servește.