Tort Doberge
Doberge tort ar putea fi doar desert pe care îl căutați. Această rețetă servește 12. Pentru 70 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 9% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Îți urmărești silueta? Această rețetă vegetariană are 743 calorii, 7g de proteine, și 12g de grăsime pe porție. Această rețetă de la Serious Eats are 159 de fani. Mergeți la magazin și ridicați făină, ouă, apă și alte câteva lucruri pentru a o face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 3 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 32%. Acest scor este destul de rău. Încercați Tort Doberge Cu Lămâie, Tort Toll House (tort strat sau tort Bundt-Tu alegi), și Tort Tutti Frutti din grâu fără ouă-tort Vegan din grâu integral - tort de Crăciun s pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Pentru tort: setați suportul cuptorului în poziția de mijloc și preîncălziți cuptorul la 350 F. F. Ungeți și făinați trei Tigăi rotunde de 8 inci și puneți-le deoparte. Într-un castron mediu, amestecați făina, praful de zară, praful de copt și sarea și dați deoparte.
În bolul unui mixer de stand prevăzut cu un accesoriu cu palete, unt de smântână, zahăr și coajă împreună la viteză mare până când este ușor și pufos (aproximativ 3 minute). Reduceți viteza mixerului la mediu și adăugați ouă și gălbenușuri, pe rând, amestecând bine între fiecare adăugare până la încorporare și răzuind părțile laterale cu o spatulă de cauciuc, după cum este necesar. Odată ce ouăle au fost adăugate, amestecați în vanilie. Alternați adăugarea de ingrediente uscate și apă o treime la un moment dat la viteză mică, amestecând până la încorporare.
Împărțiți aluatul în mod egal între 3 tigăi de tort și coaceți până se rumenesc și elastic la atingere, iar testerul de tort introdus în centru iese curat, 25-27 de minute, rotind tigăile la jumătatea drumului. Răciți prăjiturile în tigaie timp de 15 minute, apoi eliberați cu grijă din tigaie pe rafturile de răcire pentru a se răci complet. Nu asamblați tortul până nu s-a răcit complet.
Pentru umplutura de lămâie: în timp ce tortul se coace, pregătiți-vă umpluturile.
Bateți gălbenușurile de ou într-un castron mediu și lăsați-le deoparte. Într-o cratiță medie, amestecați zahărul și amidonul de porumb.
Se adaugă apă rece și se amestecă pentru a se umezi. Apoi adăugați apă fierbinte, în timp ce amestecați, și gătiți la foc mediu-mare, amestecând ocazional.
Amestecul va începe să devină translucid și se va îngroșa. Când amestecul începe să baloneze ușor, scoateți-l de pe foc. Se amestecă untul topit.
Adăugați gălbenușurile de ou în timp ce bateți constant.
Adăugați sucul de lămâie șoptind până se combină bine. Se strecoară amestecul într-un castron mediu curat, se clătește tigaia, apoi se readuce amestecul în tigaie.
Bateți coaja de lămâie și vanilia.
Se încălzește pe mediu, amestecând constant până când amestecul se îngroașă până la consistența budincii.
Se ia de pe foc și se transferă într-un castron mediu. Puneți vasul peste o baie de gheață și bateți continuu pentru a se răci la temperatura camerei (aproximativ 10 până la 15 minute). Acoperiți și refrigerați până când sunteți gata să asamblați tortul.
Pentru umplutura de ciocolată: într-o cratiță mică amestecați amidon de porumb, pudră de cacao, zahăr și sare. Bateți încet laptele. Aduceți la fierbere ușoară la foc mediu în timp ce bateți constant. Odată ce budinca s-a îngroșat până la consistența dorită (de obicei încă câteva minute), scoateți-o de pe foc și turnați imediat într-un castron mediu. Bateți rapid ciocolata și vanilia. Puneți vasul peste o baie de gheață și bateți continuu pentru a se răci la temperatura camerei (aproximativ 10 până la 15 minute).
Așezați o bucată de hârtie cerată sau folie de plastic deasupra budincii pentru a preveni formarea pielii de budincă. Dați la frigider până când sunteți gata să asamblați tortul.
Pentru glazura de lămâie: în vasul unui mixer electric cu suport prevăzut cu un accesoriu cu palete, bateți untul și zahărul la viteză medie până când sunt bine combinate, răzuind părțile laterale, după cum este necesar.
Adăugați zest și vanilie bătând până se combină bine. Pune deoparte.
Pentru glazura de ciocolată: în vasul unui mixer electric, bateți untul și zahărul la viteză medie până când sunt bine combinate, răzuind părțile laterale, după cum este necesar. Apoi adăugați baterea ciocolatei topite până când se combină bine. Pune deoparte.
Pentru a asambla tortul: folosind un cuțit ascuțit, împărțiți cu grijă straturile de tort răcite, astfel încât să aveți șase straturi.
Așezați primul strat pe platoul de servire dorit.
Întindeți umplutura de lămâie pentru a acoperi jumătate din strat și budinca de ciocolată pe cealaltă jumătate venind doar timid de margine.
Așezați următorul strat de tort deasupra și repetați, potrivind straturile de ciocolată și lămâie pe măsură ce mergeți. Când terminați, veți avea cinci straturi de umplutură, iar stratul superior va fi tort.
Dacă este necesar, folosiți un cuțit pentru a îndepărta orice umplutură în exces care s-ar fi putut scurge din tort, apoi înghețați Generos partea de ciocolată cu glazură de ciocolată și partea de lămâie cu glazură de lămâie.