Tort De Decadență Cu Ciocolată
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de desert, așa că încercați tortul de decadență cu ciocolată. Pentru $2.74 pe portie, această rețetă acoperă 21% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă face 8 porții cu 1548 calorii, 13g de proteine, și 80g de grăsime fiecare. Mergeți la magazin și ridicați smântână, ganache de ciocolată, extract de vanillan și alte câteva lucruri pentru a o face astăzi. 309 de persoane au fost impresionate de această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 2 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 58%. Acest scor este solid. Încercați Ciocolata Alune Decadență Tort Pop, Rhiw Tort De Decadență Cu Ciocolată, și Decadența Ciocolatei pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Reglați suportul cuptorului în poziția de mijloc și preîncălziți-l la 325 buc.F. Ungeți cu generozitate trei tigăi de tort de 9 inci cu unt și praf cu făină. Pune deoparte.
Într-un castron mediu, amestecați făina, cacao, pudra de espresso, bicarbonatul de sodiu, praful de copt și sarea. Pune deoparte. Folosiți un mixer electric sau un mixer cu suport prevăzut cu un accesoriu cu palete pentru a frământa împreună zahăr alb, zahăr brun și unt, bătând până când este ușor și aerisit (aproximativ 3 minute).
Adăugați ouă pe rând, încorporând în întregime înainte de a adăuga următorul. Bateți în smântână și vanilie.
Adăugați o treime din ingredientele uscate la umed, apoi jumătate din laptele acru sau Zara, bătând bine.
Adăugați a doua treime din ingredientele uscate, urmată de restul de lapte acru, bătând din nou bine.
Adăugați restul ingredientelor uscate și amestecați până când nu mai există șoptituri albe de făină. Împărțiți aluatul uniform între cele trei tigăi de tort și coaceți până când o scobitoare introdusă în mijlocul tortului iese curată, aproximativ 30 de minute.
Lăsați prăjiturile să stea în tigăi timp de 10 minute înainte de a le întoarce pe un suport de răcire pentru a se răci complet.
Pentru a construi tortul: nivelați fiecare tort cu un Nivelator de tort, astfel încât acestea să fie perfect plate. Așezați primul strat de tort pe o placă de tort și aplicați jumătate din crema de unt de ciocolată deasupra, netezind-o în jurul suprafeței cu o spatulă offset. Stivați al doilea strat de tort deasupra și aplicați restul de cremă de unt de ciocolată deasupra, netezindu-l din nou perfect cu o spatulă offset. Acoperiți cu al treilea strat de tort și aplicați o cantitate mică de presiune pe tort pentru a comprima ușor stratul. Nu apăsați prea tare.
Aplicați jumătate din crema de unt de vanilie numai pe părțile laterale ale tortului, creând un strat de firimituri. Puneți tortul la frigider timp de 15 minute. După ce glazura s-a răcit, aplicați crema de unt de vanilie rămasă doar pe părțile laterale ale tortului. Folosiți o spatulă offset încălzită sub apă caldă și apoi ștersă pentru a netezi crema de unt de vanilie până la un finisaj fin.
Puneți tortul pe un suport de răcire care a fost așezat peste o foaie de copt cu margini. Turnați cu grijă ganache-ul cald în centrul tortului, lăsându-l să se epuizeze și acoperiți partea superioară a tortului. Opriți turnarea odată ce ganache ajunge la marginile vârfului și lăsați o parte—dar nu o mulțime—din ganache să dribleze pe laturi. Puneți tortul la frigider să se întărească timp de 1 oră. Acest tort va rămâne proaspăt până la trei zile dacă este bine sigilat și păstrat la frigider.