Tort cu strat de mere-condimente cu glazură de vârtej de Caramel
Această rețetă servește 14 și costă 1,87 USD pe porție. O porție conține 938 calorii, 10g de proteine, și 49G de grăsime. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Această rețetă de la Epicurious are 1 fani. Mergeți la magazin și ridicați mere Granny smith, ouă, melasă și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 27%. Acest scor nu este atât de remarcabil. Încercați Tort cu condimente de ciocolată cu glazură de Caramel, Tort De Condimente Din Familia Faulknerian, Cu Glazură De Caramel, și Tort Bundt Cu Condimente De Dovleac Cu Glazură De Caramel pentru rețete similare.
Instrucțiuni
1
Așezați un suport pentru cuptor în treimea inferioară a cuptorului și un al doilea suport în treimea superioară a cuptorului. Preîncălziți cuptorul la 177°.ungeți trei tigăi de tort de 9 inci cu unt sau spray de gătit, apoi tapetați fiecare cu o hârtie pergament rotundă și ungeți rundele. Folosind un mixer electric prevăzut cu accesoriul cu palete, cremați untul și zahărul la viteză medie-mare până când sunt ușoare și pufoase, aproximativ 3 minute. Răsturnați părțile laterale ale bolului cu o spatulă de cauciuc. Bate în melasă.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Spray De Gătit
Melasă
Unt
Cremă
Zahăr
Echipamente pe care le vei folosi
Hârtie De Copt
Mixer De Mână
4 Covrigei Mari Acoperiți Cu Iaurt
Bol
Cuptor
2
Adăugați ouăle, pe rând, bătând între fiecare adăugare. Într-un castron mediu, amestecați făina, bicarbonatul de sodiu, sarea și condimentele măcinate pentru a se amesteca.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Bicarbonat De Sodiu
Condimente
Făină Pentru Toate Scopurile
Ouă
Sare
Echipamente pe care le vei folosi
Bol
3
Adăugați amestecul de făină și smântâna alternativ în aluat. (Începeți și terminați cu amestecul de făină, adăugând amestecul de făină în 3 trepte și smântâna în 2 trepte.) După fiecare adăugare, amestecați la viteză mică doar pentru a combina ingredientele. Se amestecă merele mărunțite, vanilia și ghimbirul.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Smântână
Vanilie
Măr
Ghimbir
Făină Pentru Toate Scopurile
4
Puneți aluatul (va fi gros) uniform în tigăile pregătite.
5
Așezați două tigăi de tort una lângă alta pe un raft și a treia pe cealaltă. Eșalonați straturile de tort pe rafturile cuptorului, astfel încât niciun strat să nu fie direct peste altul.
Echipamente pe care le vei folosi
Cuptor
6
Coaceți timp de 35 până la 40 de minute, până când este ferm la atingere. Monitorizați cu atenție straturile pentru coacere; fiecare se poate face la un moment diferit.
Echipamente pe care le vei folosi
Cuptor
7
Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească în tigăi timp de 10 minute. Rulați un cuțit în jurul marginilor tigăilor și desfaceți prăjiturile pe rafturi de sârmă pentru a se răci complet, 15 până la 30 de minute, înainte de îngheț. Prăjiturile pot fi păstrate congelate, învelite strâns în folie de plastic, timp de până la 3 săptămâni. Dezghețați-le la temperatura camerei înainte de a le desface. Înghețați imediat.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Glazura
Folie
Echipamente pe care le vei folosi
Folie De Plastic
Cuțit
Cuptor
8
Pentru a face glazura: într-un castron mediu din oțel inoxidabil, combinați caramelele desfăcute, 2 linguri de smântână și cele 2 linguri de unt.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Bomboane Caramel
Unt
Cremă
Glazură
Echipamente pe care le vei folosi
Bol
9
Așezați peste o cratiță umplută cu 2 inci de apă clocotită. Se amestecă amestecul de caramel până se omogenizează.
Ingrediente de care veți avea nevoie
1/3 Cană Suc Proaspăt De Lămâie Cheie
Apă
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie Cu Sos
10
Scoateți vasul de pe foc.
Echipamente pe care le vei folosi
Bol
11
Lăsați să se răcească, amestecând amestecul la fiecare câteva minute până se răcește la atingere, aproximativ 20 de minute. (Dacă amestecul este prea cald, va topi glazura de cremă de unt atunci când este agitată mai târziu.)
Ingrediente de care veți avea nevoie
Glazura
12
În timp ce caramelul se răcește, faceți crema de unt: folosind un mixer electric prevăzut cu accesoriul cu palete, bateți 1 1/2 căni de unt la viteză medie-mare timp de aproximativ 1 minut, până la o culoare palidă.
Ingrediente de care veți avea nevoie
1/3 Cană Suc Proaspăt De Lămâie Cheie
Unt
Cremă
Echipamente pe care le vei folosi
Mixer De Mână
13
Adăugați restul de 2 linguri de smântână și vanilia și zahărul pudră și bateți timp de 3 minute, până când sunt ușoare și pufoase.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Zahăr Pudră
Vanilie
Cremă
14
Adăugați mascarpone și bateți la viteză medie-mică până se încorporează. Nu exagerați mascarpone sau se poate separa. Rezervați 1/4 cană din amestecul de caramel răcit pentru a stropi peste tort odată ce este înghețat. Amestecați restul de caramel în glazură, folosind lovituri mari pentru a crea vârtejuri de caramel pe tot parcursul. Nu-l amestecați prea mult sau panglicile de caramel vor dispărea.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Mascarpone
Glazura
1/3 Cană Suc Proaspăt De Lămâie Cheie
15
Așezați un strat de tort pe o farfurie de servire și întindeți deasupra o pătură groasă de glazură.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Glazura
Kilograme De Mure (aproximativ
16
Adăugați al doilea strat și întindeți gros cu glazură.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Glazura
Kilograme De Mure (aproximativ
17
Adăugați al treilea strat și acoperiți partea superioară și părțile laterale ale tortului cu un strat uniform de glazură. Folosiți o lingură mică pentru a stropi 1/4 cană rezervată de caramel peste vârful tortului. Bateți bucățile de pecan prăjite pentru a acoperi părțile laterale ale tortului. Sfat: utilizarea instrumentelor adecvate pentru tăierea prăjiturilor cu strat mat asigură că porțiile individuale arată la fel de bine pe cât au gust. Folosesc un cuțit mare zimțat înmuiat în apă fierbinte pentru tăiere. Șterg cuțitul cu o cârpă curată după fiecare bucată, ceea ce asigură că fiecare tăietură este la fel de curată ca prima.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Bucăți De Pecan
Glazura
1/3 Cană Suc Proaspăt De Lămâie Cheie
Apă
Echipamente pe care le vei folosi
Cuțit Zimțat
Cuțit
18
Rezervați, folosind baza de date nutrițională USDA