Tort cu lămâie
Lemon Pound Cake este un desert lacto ovo vegetarian. Pentru 45 de cenți per porție, această rețetă acoperă 5% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă face 10 porții cu 337 de calorii, 4 g de proteine și 20 g de grăsime fiecare. Câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 33 ar spune că a fost perfect. Vă este adus de Foodnetwork. Mergeți la magazin și cumpărați praf de copt, unt, zahăr și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 50 de minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis că această rețetă merită un scor de 22%. Acest scor nu este atât de grozav. Utilizatorilor cărora le-a plăcut această rețetă le-au plăcut și Lemon Pound Cake cu glazură de lămâie, Lemon Pound Cake cu Lemon Honey Glaze și Lemon Pound Cake cu Lemon Honey Glaze.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 350 de grade F. Ungeți cu unt o tavă de 6 cani și tapetați-o cu pergament sau hârtie cerată. Într-un castron mediu, combinați făina, praful de copt și sarea.
Într-un mixer prevăzut cu un accesoriu de tel (sau folosind un mixer manual), cremă untul.
Adăugați 1 cană de zahăr și amestecați. Cu mixerul funcționând la viteză mică, adăugați ouăle pe rând.
Lucrând în șarje alternate și amestecând după fiecare adăugare, adăugați ingredientele uscate și 1/4 cană de suc de lămâie la amestecul de unt.
Se amestecă până se omogenizează.
Se toarnă în tava pregătită și se coace până când se ridică în centru și un tester introdus în centru iese uscat și aproape curat (câteva firimituri sunt OK), 65 până la 75 de minute.
Între timp, faceți glazura: într-un castron mic, amestecați 1/3 cană zahăr rămasă și 1/3 cană suc de lămâie rămasă până când zahărul se dizolvă.
Cand prajitura este gata, lasam sa se raceasca in tava 15 minute (va fi inca calda). Treceți un cuțit pe părțile laterale ale tigaii. Puneți un grătar pe o tavă cu părți laterale (pentru a prinde glazura) și întoarceți tortul pe gratar. Desprindeți hârtia cerată.
Folosind o perie de curcan sau o perie de patiserie, întindeți glazura peste tot deasupra și pe părțile laterale ale tortului și lăsați să se înmoaie. Repetați până se epuizează întreaga glazură, inclusiv orice glazură care s-a scurs pe tava.
Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei sau, invelit in folie de plastic, la frigider (Bine invelit, prajitura va rezista pana la o saptamana).
Se serveste la temperatura camerei, in felii subtiri.
Vin recomandat: Cremă Sherry, Port, Moscato Dasti
Pound Cake în meniu? Încercați să combinați cu Cream Sherry, Port și Moscato d'Asti. O regulă comună de asociere a vinurilor este să vă asigurați că vinul este mai dulce decât mâncarea. Deserturile delicate se potrivesc bine cu Moscato d'Asti, deserturile cu nuci cu crema de sherry, iar deserturile cu caramel sau ciocolata se potrivesc bine cu porto. Perrier-Jouet Grand Brut cu un rating de 4,3 din 5 stele pare o potrivire bună. Costă aproximativ 57 de dolari pe sticlă.
![Perrier-Jouet Grand Brut]()
Perrier-Jouet Grand Brut
Prospețimea și vivacitatea izbitoare a aromelor florale și fructate (fructe galbene și fructe proaspete) prind rădăcini, înainte de a lăsa loc unor note subtile de vanilie și unt, dând vinului un caracter fructat și consistent. Notele de prune cireșe, lămâie și portocală bergamotă apar mai întâi, apoi fac loc florilor pomilor fructiferi, precum teiul și caprifoiul. Acestea sunt urmate de note de unt, prajituri madeleine si zahar vanilat. Note persistente de grapefruit, piersici albe, pere verzi, meri si alune verzi completeaza gustul.