Tigaia lui Yotam Ottolenghi-ouă coapte cu spanac, iaurt și unt condimentat

Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de garnitură, așa că încercați ouăle coapte cu tigaie ale lui Yotam Ottolenghi cu spanac, iaurt și unt condimentat. Această rețetă fără gluten, primară și vegetariană servește 4 și costă $1.8 pe portie. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 11g de proteine, 19g de grăsime, și un total de 246 calorii. Mai multe persoane au făcut această rețetă, iar 319 ar spune că a ajuns la fața locului. Dacă aveți spanac creț, fulgi de piper și un vârf de boia, sare kosher și alte câteva ingrediente la îndemână, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 40 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 92%. Acest scor este spectaculos. Rețete similare includ Skillet - ouă coapte cu spanac, iaurt și ulei de Chili, Ouă coapte în iaurt cu spanac, roșii și Nasturel, și Fontinan și spanac ouă coapte cu pesmet de unt brun de usturoi.
Instrucțiuni
Într-un castron mic, combinați iaurtul, usturoiul și un vârf de sare. Pune deoparte.
Reglați cuptorul la raftul central și preîncălziți cuptorul la 300 de grade F. Într-o tigaie de 12 inci, încălziți 1 lingură de unt la foc mediu până când spuma dispare. Coborâți focul la minim, apoi adăugați prazul și scallionul și gătiți până când sunt complet moi și aurii, aproximativ 10 minute.
Adăugați cât de mult spanac se va potrivi și suc de lămâie în tigaie, împreună cu un vârf de sare. Creșteți căldura la mediu-mare și gătiți, amestecând frecvent și adăugând spanac câte o mână pe măsură ce se ofilește până când tot spanacul este doar ofilit, 4 până la 5 minute. Gustați și condimentați cu sare sau mai mult suc de lămâie, după cum este necesar.
Folosind clești, scoateți spanacul într-o a doua tigaie rezistentă la cuptor de 10 inci, lăsând în urmă orice exces de lichid. Faceți 4 indentări în spanac și spargeți ouăle în ele, având grijă să păstrați gălbenușurile intacte.
Presărați fiecare ou cu un vârf de sare, apoi transferați-l la cuptor și gătiți până când albușurile sunt doar setate, 10 până la 15 minute.
Între timp, topiți ultima lingură de unt într-o tigaie mică la foc mediu-mic.
Adăugați pudra de chili și / sau boia de ardei și continuați să gătiți până când untul începe să se rumenească.
Adăugați oregano și gătiți timp de 30 de secunde mai mult, apoi scoateți-l de pe foc.
Serviți ouăle coapte cu amestecul de iaurt și acoperiți cu untul condimentat.