Tarte Tatin
Tarte Tatin ar putea fi doar desertul pe care îl căutați. Îți urmărești silueta? Această rețetă vegetariană are 3056 calorii, 39G de proteine, și 204g de grăsime pe porție. Pentru $5.85 pe portie, această rețetă acoperă 42% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 8. Dacă aveți la îndemână 9 mere galan, foaie de foietaj, unt și alte câteva ingrediente, o puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Această rețetă de la Epicurious are 1 fani. Cu o lingură scor de 79%, acest fel de mâncare este solid. Rețete similare includ Tarte Tatin cu aromă de ceai (tarte Tatin au TH 8), Tarte Tatin, și Tarte Tatin.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 425 F.
Rulați foaia de patiserie într-un pătrat de 101/2 inch pe o suprafață de lucru cu făină, cu un sucitor cu făină.
Îndepărtați excesul de făină și tăiați o rundă de 10 inci cu un cuțit ascuțit, folosind o farfurie ca ghid.
Transferați rotund pe o foaie de copt și răciți.
Întindeți untul gros pe fundul și partea laterală a tigaiei și turnați zahărul uniform pe fund. Aranjați câte mere se vor potrivi vertical pe zahăr, ambalându-le strâns în cercuri concentrice. Merele se vor lipi deasupra marginii tigaiei.
Gatiti merele la foc moderat, netulburate, pana cand sucurile devin aurii si clocotesc, 18-25 de minute. (Nu vă faceți griji dacă sucurile se colorează inegal.)
Puneți tigaia în mijlocul cuptorului peste o bucată de folie pentru a prinde picăturile.
Coaceți 20 de minute (merele se vor așeza ușor), apoi scoateți din cuptor și puneți produse de patiserie peste mere.
Coaceți tarta până când patiseria se rumeneste, 20 până la 25 de minute.
Transferați tigaia într-un raft și răciți cel puțin 10 minute.
Chiar înainte de servire, răsturnați un platou cu buza peste tigaie și, folosind suporturi pentru a ține tigaia și farfuria strâns împreună, răsturnați tarta pe platou. Înlocuiți orice mere care se lipesc de tigaie. (Nu vă faceți griji dacă există pete negre; nu vor afecta aroma tartei.)
Periați orice exces de caramel din tigaie peste mere.
* Tarta se poate răci în tigaie până la 30 de minute. De asemenea, poate sta, neacoperit, până la 5 ore, apoi poate fi încălzit la foc moderat scăzut 1 până la 2 minute pentru a slăbi caramelul. Agitați ușor tigaia pentru a slăbi tarta înainte de a inversa.