Tarta cu alune de ciocolata parfumata cu portocala

Tarta cu alune de ciocolata parfumata cu portocala ar putea fi doar desertul pe care il cautati. Pentru 100 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 10% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 386 calorii, 6g de proteine, și 27G de grăsime. Această rețetă servește 10. Această rețetă este plăcută de 60 de gurmanzi și bucătari. Un amestec de praf de copt, frișcă grea, ouă și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de aromată. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 36%. Acest scor nu este atât de uimitor. Încercați Clătite Cu Quinoa Cu Alune Parfumate Cu Portocale, Bomboloni parfumați cu portocale cu cremă de patiserie și sos de ciocolată cu portocale, și Tort de ciocolată dulce-amăruie cu aromă de portocale cu compot de portocale de sânge confiate pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Pentru aluat, combinați alunele și zahărul în vasul de lucru al unui robot de bucătărie prevăzut cu lama de oțel. Pulsați în mod repetat pentru a măcina alunele într-o pulbere. Dacă alunele nu sunt suficient măcinate, vor face aluatul să se despartă când îl rulați mai târziu. Răsturnați colțul inferior interior al vasului de lucru cu o spatulă metalică.
Adăugați făina, sarea și praful de copt în vasul de lucru și pulsați de mai multe ori pentru a amesteca.
Adăugați untul și pulsați de aproximativ 10 ori pentru a amesteca untul fin.
Adăugați oul și pulsați în mod repetat până când aluatul formează o bilă. Răsturnați aluatul pe o suprafață de lucru înmuiată și îndepărtați cu grijă lama. Formați aluatul într-un disc și înfășurați-l în plastic. Dați la frigider aluatul timp de o oră sau două sau până la 2 zile înainte de a coace tarta.
Când sunteți gata să coaceți tarta, puneți un suport în treimea inferioară a cuptorului și preîncălziți la 350 F.
Scoateți aluatul din frigider și așezați-l pe o suprafață făinoasă. Frământați ușor aluatul până când este neted și maleabil. Formați aluatul într-un disc și așezați-l pe o suprafață făinoasă. Făinați aluatul și rotiți-l pe un disc de 12 inci. Îndoiți aluatul în jumătate și transferați-l în tigaie, căptușind pliul cu diametrul tigaiei. Desfaceți aluatul în tigaie și apăsați-l bine în partea inferioară și laterală a tigaiei. Folosiți un răzuitor de bancă sau partea din spate a unui cuțit pentru a tăia orice exces de aluat la marginea tigaiei. Răciți crusta în timp ce pregătiți umplutura.
Pentru umplutură, combinați smântâna și zahărul într-o cratiță mare și aduceți la fierbere la foc mediu, amestecând ocazional pentru a vă asigura că zahărul se dizolvă. Reduceți focul la minim, adăugați untul și lăsați-l să se topească.
Scoateți tigaia de pe foc și adăugați ciocolata. Agitați ușor tigaia pentru a scufunda toată ciocolata și așteptați 1 minut.
Bateți ouăle cu coaja de portocală și romul într-un castron mediu.
Bateți amestecul de ciocolată într-un jet, răzuind tigaia cu o spatulă de cauciuc.
Turnați umplutura de ciocolată în crusta pregătită și împrăștiați alunele tocate deasupra.
Coaceți tarta timp de aproximativ 35 până la 40 de minute, sau până când crusta este coaptă și umplutura este setată și ușor umflată. Răciți tarta complet pe un raft.
Turnați amestecul de ciocolată și unt într-un con de hârtie sau într-o pungă de plastic plisată. Tăiați capătul și strecurați partea superioară a tartei într-o serie de linii paralele aleatorii cu ciocolata.
Scoateți partea laterală a tigaiei și glisați tarta de pe baza tigaiei metalice pe un platou.
Serviți niște frișcă îndulcită aromată cu coajă de portocală rasă sau câteva portocale decojite, felii de zahăr, împreună cu tarta.
A se păstra: păstrați tarta la temperatura camerei în ziua în care este coaptă. Înfășurați și refrigerați resturile. Aduceți la temperatura camerei înainte de a servi din nou.