Tagine de miel cu prune uscate și scorțișoară
Tagine de miel cu prune uscate și scorțișoară ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Acest fără gluten, fără lactate și rețetă primară servește 6 și costă $3.01 pe portie. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 28G de proteine, 20g de grăsime, și un total de 476 calorii. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. Dacă aveți la îndemână semințe de susan, ceapă, fire de șofran și alte câteva ingrediente, le puteți face. Pentru a consuma vinul alb, puteți urma acest fel principal cu Iaurt Congelat Cu Vin Alb ca desert. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 71%. Acest scor este destul de bun. Rețete similare includ tagine de miel și mei cu scorțișoară și prune uscate {fără gluten}, Tagine de miel cu prune uscate, și Tagine de miel cu prune uscate, caise și legume.
Instrucțiuni
Aruncați împreună miel, ceapă, 3 linguri ulei, condimente (cu excepția șofranului), 1 linguriță sare și 1/2 linguriță piper într - o oală grea de 5 până la 6 litri.
Prăjiți ușor șofranul într-o tigaie mică uscată (nu antiaderentă) la foc mediu până când este doar parfumată, 15 până la 30 de secunde. Se sfărâmă în vin și se lasă să stea 1 minut.
Adăugați vin în oală, apoi adăugați suficientă apă pentru a acoperi doar mielul. Se fierbe ușor, parțial acoperit, amestecând ocazional, 1 1/2 ore.
Se amestecă prunele și mierea și se fierbe până când carnea este fragedă și sosul s-a îngroșat, 15 până la 20 de minute. Se condimentează cu sare.
Prăjiți semințele de susan într-o tigaie mică uscată la foc mediu, amestecând, până devin aurii palide, apoi transferați într-un castron mic.
Încălziți restul de 1/4 cană de ulei în aceeași tigaie la foc mediu-mare până când strălucește, apoi prăjiți migdalele până devin aurii.
Scurgeți pe prosoape de hârtie.
Serviți tagina presărată cu semințe de susan și migdale.
Tagine poate fi gătit cu 1 zi înainte și răcit (acoperit odată răcit). Reîncălziți ușor, subțierea cu apă, dacă este necesar.