Sufle de ciocolată
Uită să ieși să mănânci sau să comanzi mâncare la pachet de fiecare dată când ai poftă de mâncare mediteraneană. Încercați să faceți Sufleul de ciocolată acasă. Pentru 1,54 USD per porție, obțineți un aperitiv care servește 15. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 8 g de proteine, 34 g de grăsimi și un total de 499 de calorii. Această rețetă de la Foodnetwork are 63 de fani. Dacă aveți la îndemână unt, ciocolată semidulce, albușuri de ou și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără gluten și prietenoasă cu fodmap. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 de minute. Poate fi savurat oricand, dar este deosebit de bun de ziua indragostitilor. În general, această rețetă câștigă un scor nu atât de grozav de 35%. Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum prăjituri sufle de ciocolată albă cu sos de ciocolată și zmeură, prăjituri sufle de ciocolată neagră cu sos espresso și ciocolată și sufle de ciocolată cu lichior de portocale cu sos de ciocolată.
Instrucțiuni
Vezi cum se prepară această rețetă.
Preîncălziți cuptorul la 375 de grade F.
Unge ramekins cu unt și toarnă 1 lingură de zahăr granulat în fiecare. Întoarceți-le pentru a lăsa zahărul să se lipească de unt, apoi turnați excesul.
Așezați ramekinele pe o tavă de foaie.
Folosind un mixer cu stand, începeți să bateți albușurile la viteză mică. Adăugați încet 1 1/3 cană de zahăr granulat și crema de tartru. Continuați să amestecați până când se formează vârfuri medii.
Topim ciocolata cu cele 2 batoane untul la baie, amestecand continuu circa 7 minute. Apoi, scoateți ciocolata din băutură și adăugați gălbenușurile, pe rând, amestecând până se omogenizează. Îndoiți amestecul de albușuri în ciocolată puțin câte una.
Adăugați aluatul în ramekinele cu unt și zahăr, umplându-le până la vârf.
Coaceți aproximativ 15 minute.
Acoperiți cu zahăr pudră și frișcă.
Preîncălziți cuptorul la 375 de grade F.
Unge ramekins cu unt și toarnă 1 lingură de zahăr granulat în fiecare. Întoarceți-le pentru a lăsa zahărul să se lipească de unt, apoi turnați excesul.
Așezați ramekinele pe o tavă de foaie.
Folosind un mixer cu stand, începeți să bateți albușurile la viteză mică. Adăugați încet 1 1/3 cană de zahăr granulat și crema de tartru. Continuați să amestecați până când se formează vârfuri medii.
Topim ciocolata cu cele 2 batoane untul la baie, amestecand continuu circa 7 minute. Apoi, scoateți ciocolata din băutură și adăugați gălbenușurile, pe rând, amestecând până se omogenizează. Îndoiți amestecul de albușuri în ciocolată puțin câte una.
Adăugați aluatul în ramekinele cu unt și zahăr, umplându-le până la vârf.
Coaceți aproximativ 15 minute.
Acoperiți cu zahăr pudră și frișcă.
Vin recomandat: Cremă Sherry, Port, Moscato Dasti
Crem Sherry, Porto și Moscato d'Asti sunt alegerile mele de top pentru Sufleul de ciocolată. O regulă comună de asociere a vinurilor este să vă asigurați că vinul este mai dulce decât mâncarea. Deserturile delicate se potrivesc bine cu Moscato d'Asti, deserturile cu nuci cu crema de sherry, iar deserturile cu caramel sau ciocolata se potrivesc bine cu porto. Riesling-ul Pro-Bono cu un rating de 4,3 din 5 stele pare o potrivire bună. Costă aproximativ 12 dolari pe sticlă.
Riesling Pro-Bono
Intrare crocanta cu un corp echilibrat; rotunjite cu o aciditate strălucitoare.