Spaghetti alla Carbonara
Spaghete alla Carbonara ar putea fi doar Mediterana rețetă pe care o căutați. Această rețetă servește 6. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 20g de proteine, 19g de grăsime, și un total de 490 calorii. Pentru 91 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 15% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă este plăcută de 197 de gurmanzi și bucătari. Funcționează bine ca fel principal. Mergeți la magazin și ridicați piper, căței de usturoi, ulei de măsline și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Pentru a utiliza până ulei de măsline ar putea urma acest curs principal cu Sauteed banane, Granolan și iaurt Parfait ca desert. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 25 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 65%. Acest scor este solid. Încercați Spaghetti alla Carbonara, Spaghetti alla Carbonara, și Spaghetti alla Carbonara pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Urmăriți cum să faceți această rețetă.
Pregătiți sosul în timp ce pastele se gătesc pentru a vă asigura că spaghetele vor fi fierbinți și gata când sosul este terminat; este foarte important ca pastele să fie fierbinți atunci când adăugați amestecul de ouă, astfel încât căldura pastelor să gătească ouăle crude din sos.
Aduceți la fiert o oală mare cu apă sărată, adăugați pastele și gătiți timp de 8 până la 10 minute sau până când sunt fragede, dar ferme (așa cum se spune în Italiană "al dente.")
Scurgeți bine pastele, rezervând 1/2 cană din apa de gătit cu amidon pentru a o folosi în sos, dacă doriți.
Între timp, încălziți uleiul de măsline într-o tigaie adâncă peste flacără medie.
Se adaugă pancetta și se sotează aproximativ 3 minute, până când slănina este crocantă și grăsimea este redată. Aruncați usturoiul în grăsime și sotati mai puțin de 1 minut pentru a se înmuia.
Adăugați spaghetele fierbinți și scurse în tigaie și aruncați timp de 2 minute pentru a acoperi șuvițele în grăsimea de slănină. Bateți ouăle și parmezanul împreună într-un bol de amestecare, amestecând bine pentru a preveni bulgări.
Scoateți tigaia de pe foc și turnați amestecul de ouă/brânză în paste, amestecând rapid până când ouăle se îngroașă, dar nu se amestecă (acest lucru se face de pe foc pentru a vă asigura că acest lucru nu se întâmplă.) Subțiați sosul cu puțină apă de paste rezervată, până când atinge consistența dorită. Condimentați carbonara cu mai multe viraje de piper negru proaspăt măcinat și gustați pentru sare. Movilați spaghetele carbonara în boluri calde de servire și garnisiți cu pătrunjel tocat. Treceți mai multă brânză în jurul mesei.
Vin recomandat: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano și Verdicchio sunt alegerile mele de top pentru Italiană. Italienii știu mâncare și știu vin. Trebbiano și Verdicchio sunt vinuri albe italiene care se împerechează bine cu pește și carne albă, în timp ce Chianti este un roșu Italian excelent pentru mâncăruri mai grele și mai îndrăznețe. Un vin pe care îl puteți încerca este Antinori Badian a Passignano Chianti Classico Gran Selezione. Are 4,6 din 5 stele și o sticlă costă aproximativ 60 de dolari.
![Antinori Badia a Passignano Chianti Classico Gran Selezione]()
Antinori Badia a Passignano Chianti Classico Gran Selezione
De culoare roșu rubiniu intens, vinul prezintă arome atât de fructe, cât și senzațiile tipice de stejar, care fuzionează armonios și oferă, de asemenea, note balsamice și grafit pe nas. Gustul este bogat, cu taninuri suple și echilibrate, împreună cu prospețimea vibrantă tipică Sangiovese. Finisajul și postgustul sunt de persistență notabilă și repetă notele de fructe de pădure simțite mai întâi pe nas.