Souffl de cartofi dulci cu sos de melasă
Souffl de cartofi dulci cu sos de melasă necesită aproximativ 45 minute de la început până la sfârșit. Această garnitură are 581 calorii, 7g de proteine, și 19g de grăsime pe porție. Pentru $1.43 pe portie, această rețetă acoperă 20% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 12. Doar câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 1 ar spune că a lovit locul. Dacă aveți la îndemână albușuri de ou, gălbenușuri de ou, smântână grea și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Este adus la tine de mâncare și vin. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și vegetarian dieta. Cu o lingură scor de 47%, acest fel de mâncare este bun. Rețete similare sunt Souffl De Cartofi Dulci 8, Sufleu De Cartofi Dulci, și Souffl De Cartofi Dulci 8.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 37
Ungeți un vas de copt de 3 litri. Într-o cratiță mare, acoperiți cartofii dulci cu apă și fierbeți la foc mare până se înmoaie, aproximativ 35 de minute.
Lăsați cartofii dulci să se răcească, apoi curățați-i și feliați-i gros.
Între timp, într-o cratiță mică, combinați smântâna cu cuișoarele, anasonul stelat și nucșoara și fierbeți la foc mic timp de 20 de minute.
Se ia de pe foc și se lasă să stea 10 minute. Strecurați crema, aruncând condimentele întregi.
Într-un robot de bucătărie, curățați cartofii dulci, în loturi, dacă este necesar, cu smântâna condimentată, untul și gălbenușurile de ou. Răsturnați baza souffl într-un castron mare și condimentați cu 11/2 lingurițe de sare și 1/4 linguriță de piper.
Într-un bol curat din oțel inoxidabil, bateți albușurile cu un vârf de sare până se formează vârfuri ferme. Cu o spatulă de cauciuc, pliați o treime din albii bătuți în baza suflului; pliați în albii rămași.
Se toarnă amestecul de souffl în vasul pregătit și se coace aproximativ 1 oră, sau până când crește și este ferm.
Lăsați sufletul să se odihnească aproximativ 10 minute.
Combinați toate ingredientele într-o cratiță medie și aduceți la fierbere. Se fierbe la foc mic, amestecând ocazional, până când este foarte gros, aproximativ 20 de minute.
Serviți sosul de melasă cald alături de sufletul de cartofi dulci.