Sos olandez
Sosul olandez ar putea fi doar sosul pe care îl căutați. Această rețetă servește 2 și costă 1,53 USD pe porție. O porție conține 718 calorii, 18g de proteine, și 66g de grăsime. 136 de persoane au făcut această rețetă și ar face-o din nou. Acesta este adus la tine de BBC Good Food. Un amestec de ouă pocate, piper cayenne, oțet de tarhon și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 10 minute. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 43%, ceea ce e bine. Încercați Sos Olandez, Sos Olandez, și Sos olandez pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Topiți 125g unt într-o cratiță și îndepărtați orice solide albe de la suprafață. Păstrați untul cald.
Puneți 2 gălbenușuri de ou, linguriță de vin alb sau oțet de tarhon, un vârf de sare și un strop de apă rece ca gheața într-un vas de metal sau sticlă care se va potrivi peste o tigaie mică.
Bateți câteva minute, apoi puneți vasul peste o tigaie cu apă abia fierbinte și bateți continuu până când este palid și gros, aproximativ 3-5 minute.
Scoateți de pe foc și amestecați încet untul topit, puțin câte puțin până când este încorporat și aveți o Olandeză cremoasă. (Dacă devine prea gros, adăugați un strop de apă.)
Condimentează cu o stoarcere de suc de lămâie și puțin piper cayenne. Păstrați cald până când este nevoie.
Pentru a face ouă Benedict, prăjiți 2 jumătăți de brioșă, acoperiți fiecare jumătate cu o felie de șuncă încălzită și un ou pocat și lingură peste o porție generoasă de hollandaise.