Un termen comun folosit este „mâncatul confortabil”, care descrie în linii mari alimentele care ne permit să ne relaxăm pe măsură ce metabolismul nostru încetinește și, la rândul nostru, ne simțim mai relaxați.
Din punct de vedere științific, de fapt, peștele gras care este bogat în omega-3, cum ar fi somonul și macroul, poate ajuta la reducerea anxietății. Alte cercetări sugerează că trebuie să mâncăm ouă și în special gălbenușuri de ou care sunt bogate în vitamina D, care ne poate ridica și starea de spirit.
Ideea principală, însă, este să mănânci alimente neprocesate care vor reduce nivelul de cortizol și, astfel, vor reduce inflamația din corpul tău. Următoarele alimente au fost sugerate pentru a ajuta în acest fel: banane, avocado, ciocolată neagră, broccoli, spanac și semințe de dovleac.
Dacă simțiți nevoia să vă relaxați, atunci explorați rețetele de pe această pagină și sigur veți găsi multe care vă atrag.